IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прочутият предприемач Боб Дорф ще изнесе лекция на StartUp Conference

Той ще говори за създаването на успешен бизнес с потенциал за глобално развитие

16:23 | 17.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Боб Дорф. <em>Снимка:&nbsp;фондация StartUP</em></p>

Боб Дорф. Снимка: фондация StartUP

Боб Дорф, едно от ключовите имена имена, допринесли за бума на старт-ъп екосистемата в света, ще бъде гост на StartUp Conference NEXT, където ще изнесе лекция пред българските предприемачи, инвеститори и гости, съобщават организаторите от фондация StartUP.

Събитието ще се проведе в Sofia Event Center на 10 и 11 октомври 2014 г., а Дорф пристига по покана на организацията Junior Achievment. Последната популяризира старт-ъп културата в страната, използвайки образователни програми за младежи в училища и университети.

Целта на StartUP Conference е да събере на едно място цялата предприемаческа общност в областта на технологиите в България. На събитието ще се представят успешни лектори, инвеститори и предприемачи от цял свят.

Сред другите акценти ще бъдат техниките за маркетиране на стартиращи компании, както и продажбите на световния пазар.

Дорф ще говори за създаването на успешен бизнес, който има потенциал за глобално развитие, базирайки се на собствения си модел за развитие на продуктите и изследване на потребителите.

Лекторът е един от най-влиятелните теоретици и практици в сферата на старт-ъпите, гостували на StartUp Conference. Боб Дорф е основател на методологията за разработване на продукти и услуги „lean startup”. Според нея всяка идея в предприемаческия бизнес се валидира чрез серия от хипотези.

Когато основава първата си компания, Дорф е едва 22-годишен, а сега зад гърба му стоят редица успешни разработени бизнеси. Той е автор на бестселъра „Наръчник на собственика на старт-ъп“, чийто съавтор е Стив Бланк, друго добре известно име в света на предприемачеството. Книгата е основополагаща за всеки млад предприемач.

В рамките на посещението си Боб Дорф ще участва в срещи и менторинг сесии с български старт-ъпи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още