IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН глоби Иво Прокопиев с 500 лв. седмично до изпълнението на мярка от 2013 г.*

Комисията за финансов надзор посочва, че Алфа Финанс Холдинг демонстрира системно незачитане и неизпълнение на актовете й

16:12 | 26.09.14 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН глоби Иво Прокопиев с 500 лв. седмично до изпълнението на мярка от 2013 г.*

Комисията за финансов надзор съобщава, че на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ Алфа Финанс Холдинг АД, е наложена глоба в размер на 500 лева седмично до изпълнение на принудителна административна мярка на КФН от 23.08.2013 г. 

Принудителната административна мярка задължава Иво Прокопиев, като представляващ холдинга, да представи на надзорния орган информация и документи от съществено значение за инвеститорите, с което надзорният орган се поставя в невъзможност да осъществява ефективен и адекватен надзор, се казва в съобщението.

Мярката на КФН от 23.08.2013 г. изисква от Алфа Финанс Холдинг АД да представи документална информация за преценка спазването разпоредбите на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) по повод приключена сетълмент сделка между холдинга и Quarzwerke Gmbh относно прехвърлянето на 67,22% от Каолин АД. Задължени са управляващите и представляващи дружеството, в 5-дневен срок от получаване на решението, да представят в цялост копие от сключения на 20.12.2012 г. договор за покупко-продажба на акции от капитала на Каолин АД, финализиран на 04.06.2013 г., както и от всички допълнителни споразумения и анекси към него. 

Алфа Финанс Холдинг АД, съответно представляващите го, демонстрират системно незачитане и неизпълнение на актове на КФН и влезли в сила съдебни решения на ВАС, посочват от регулатора 

Несъобразяването с решенията на съда, както и непрекъснатото игнориране на актовете на КФН от страна на холдинга, съответно представляващите го, е грубо погазване на законите, изтъква КФН.

От своя страна от Алфа финанс холдинг АД твърдят, че са научили за наложената глоба от медийните публикации.

"Това е поредната ярка демонстрация на злоупотреба с власт от страна на КФН. През последните две години Алфа финанс холдинг е подложен на системен тормоз от страна на КФН и нейното ръководство чрез множество неоснователни административни мерки и глоби.  В конкретния случай в сайта на КФН се появи документ без подпис, който все още не е получен официално в АФХ. След като беше публикуван за пръв път към 16.30 часа на 26 септември, съдържанието на документа беше променено в 18.23. Само този факт е показателен за тенденциозността в отношението на КФН", се казва в позицията на компанията.

Според компанията в казуса с договора за сделката с "Каолин" АД КФН нямала основание да иска документ с подобно съдържание, защото договорът е бил изпълнен изцяло, а компанията "Каолин" е свалена от търговия на Българската фондова борса.

От Алфа финанс холдинг изказват готовност да коментират конкретно документа на КФН, когато го получат официално.

* Актуализирано с позицията на Алфа финанс холдинг АД
 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 1
Спящият бик
преди 9 години
Кой бе, Сийка ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
vinkel
преди 9 години
Мошеник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 2
vinkel
преди 9 години
Мошеник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
bbakardjiev
преди 9 години
Съобщение на Алфа Финанс Холдинг АД по повод поредната груба злоупотреба с власт от страна на КФНСъобщението за наложената глоба на г-н Иво Прокопиев, изпълнителен директор на Алфа финанс холдинг АД, за което научихме от медиите, а не по надлежния ред, е поредната ярка демонстрация на злоупотреба с власт от страна на КФН. През последните две години, Алфа финанс холдинг е подложен на системен тормоз от страна на КФН и нейното ръководство, чрез множество неоснователни административни мерки и глоби.В конкретния случай в сайта на КФН се появи документ без подпис, който все още не е получен официално в АФХ. След като беше публикуван за пръв път към 16.30 часа на 26 септември, съдържанието на документа беше променено в 18.23. Само този факт е показателен за тенденциозността в отношението на КФН.В казусът с договора за сделката с "Каолин" АД, КФН няма никакво основание да иска документ с подобно съдържание, защото договорът е изпълнен изцяло, а компанията "Каолин" е свалена от търговия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
scandy
преди 9 години
става дума за облигационерите на Алфа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
COBOSCHETO
преди 9 години
Отчита се дейност демек след дъжд качулка ......а на нас простосмъртните - пускаш жалба и чакаш един месец да ти отговорят че са ти дали въобще входящ номер и че жалбата ти е разпределена на някой ХЕКСПЕРТ ! След което след още месец получаваш отговор евентуално !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Натрий
преди 9 години
Нещо не схващам? Каолин отдавна не е публично дружество и то след одобрено търгово предложение. За каква важна за инвеститорите информация става въпрос?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още