IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за вота в чужбина се увеличават с 670 хил. лева

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходи

22:02 | 01.10.14 г. 5
Разходите за вота в чужбина се увеличават с 670 хил. лева

С 670 хил. лв. се увеличават разходите за провеждането на изборите в чужбина, реши днес кабинетът.

Целта е на 5 октомври да се създаде добра организация за провеждане на вота зад граница. Част от средствата ще бъдат осигурени чрез намаляване с 200 хил. лв. на разходите за медийни пакети на база на издадените от ЦИК решения, а останалите 470 хил. лв. – чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, информират от пресслужбата на МС.

С друго решение правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 44 550 лв. за изплащане на стипендии на учениците от държавните спортни училища. Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. С тях ще бъдат стимулирани 77 ученици за постигнати високи спортни резултати през първото полугодие на 2014 г.

Освен това са гласувани и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата и трансфери по бюджетите на общини в размер на 290 728 лв. общо. Средствата са предвидени в централния бюджет и са за обновяване на фондовете на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, на регионалните и на общински библиотеки.

Финансирането ще позволи закупуването на нова литература, културна и литературна периодика за фондовете на библиотеките.

Правителството предостави и допълнителен трансфер по бюджета на СУ „Св. Климент Охридски” в размер на 2,8 млн. лв. Средствата са за основни ремонти на сгради на университета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 1
0pk
преди 9 години
Ти не си важен. По-важно е хилядите мъртви души в турция да гласуват за правилната партия.Там ще се отварят още и още изб. секции, ако ще и с 2млн да скочат разходите. Някъде бяха писали какъв е % на секциите в турция спрямо общия в чужбина и в коя държава гласуват най-много. Турция скачаше с много напред. Тъй че секциите се отварят там от където има полза. А kane ако иска да гласува, може например да се прибере до БГ, да си извади нов паспорт и да упражни правото си на глас ако иска. Ама не е задължително...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
хаха, за такива дето плюят по този, който ги храни и го наричат за фашист ще е такаХората са казали: храни куче да те лае!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 6
kane
преди 9 години
писах преди време писма до няколко български институции, но дори не получих отговор на и-мейла си от тях.А според мен проблема е огромен. Ние българите зад граница с постоянно пребиване сме все повече и сме МНОГО гласове губи РБ от тези пречки, който ни поставя. Защо например не може да се гласува с лична карта или паспорт и след датата която е отпечатана на тях!? Какъв е проблема в това? Може да се представи изтеклия български заедно с валиден на съответната държава в която живеем. Какво лошо има в това. Има развити страни в които дори не е необходимо да представяш документ за самоличност когато гласуваш/ зная го и от личен опит/ Защо РБ продължава да ни отблъсква с перипетии и преди когато живяхме там и сега когато не сме. В една "демокрация" всеки има право на глас, а не всеки с лична карта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
kane
преди 9 години
Незная как се увеличават разходите след като ние българите живеещи в чужбина не можем да гласуваме!Ето как ни се отнема конституционното ни право на гласАз както и много българи като мен/ може би милион по целия свят/ имаме 2но гражданство и живеем зад граница. За да гласуваме обаче се изисква да притежаваме "валидна" лична карта или паспорт/може би и шоф. книжка/ Тези документи обаче са с ограничена валидност - 5 или 10 години може биПри последният ми опит да гласувам комисията ми отказа/въпреки че не познаваха/ "защото паспорта ми е бил до преди 2 седмици валиден/ последно успях да гласувам за президент/ В моят случай за да се сдобия с нова карта или паспорт ще ми струва около 600 - 700лв/ може и повече/, таксата е многократно по-високо от колкото в РБ, имам глоба за това че не е подновена в срок, куриерска услуга, надницата ми за 1 работен ден- защото консула е далеч и е с 2-3 часа "работно-приемно време" за такива като мен и е точно в средата на деня, събота и неделя - нераб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
akvari_um
преди 9 години
значи разходите се преструктурират чрез осигоряването на средства хахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още