IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще изглежда новата зала "Арена Бургас"

Сергей Бубка пристигна в морския град, за да подкрепи кандидатурата му за домакинство на Европейското първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г.

16:24 | 20.10.14 г. 2
<p>
	Сергей Бубка (вдясно), кметът на Бургас Димитър Николов (в средата) и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. <em>Снимка: БТА</em></p>

Сергей Бубка (вдясно), кметът на Бургас Димитър Николов (в средата) и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов. Снимка: БТА

Eмблемата на световния спорт Сергей Бубка гостува в Бургас, за да направи първа копка на проекта "Арена Бургас". Легендарният атлет подкрепи бургаската кандидатура за Европейско първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г., съобщи Община Бургас.

Сергей Бубка е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и член на Международния олимпийски комитет. 

Проектирането и изграждането на залата ще струва над 30 млн. лв. След проведен конкурс е избран изпълнител, а вече е разчистена и част от занемарения в продължение на десетилетия терен.

"Арена Бургас" ще е първата в България, която има под покрива си атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ.

Съгласно заданието за проектиране залата ще има капацитет от 7000 места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на местни, национални и международни състезания в различните видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за обществено обслужване.

Вижте в галерията как ще изглежда залата.

Проектът е публикуван на сайта на Община Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 13 rate down comment 1
i_ivanov80
преди 9 години
Не знам какво да очаквам от проект, на който строителя е Водстрой 98 на Делян Пеевски и Понсстройинженеринг на Милко Милков.Предричам пълна трагедия!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
i_ivanov80
преди 9 години
Не знам какво да очаквам от проект, на който строителя е Водстрой 98 на Делян Пеевски и Понсстройинженеринг на Милко Милков.Предричам пълна трагедия!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още