IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ще представи свой умен часовник до няколко седмици

Основното предимство на новото преносимо устройство ще е по-дългият живот на батерията му

18:17 | 20.10.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft се подготвя да пусне на пазара преносимо устройство през следващите няколко седмици, пише Forbes. Става дума за умен часовник, който пасивно ще проследява сърдечната честота и ще работи на няколко различни мобилни платформи. Освен това ще пази живота на батерията, така че тя ще издържа с два дни повече от обикновените батерии, твърдят източници, запознати с проекта.

Това може да го постави пред Galaxy Gear на Samsung и Moto 360, които се нуждаят от ежедневно зареждане на батерията.

Устройството трябва да се появи в магазините скоро след представянето му, за да успее да улови коледния сезон – момент, към който се очакваше, че и Apple се цели, преди компанията да обяви, че умният ѝ часовник ще бъде представен в началото на 2015 г.

Часовникът на Microsoft ще бъде синхронизиран с iPhone, с устройства, ползващи Android и Windows Phone. Все още не е ясно какво име ще носи джаджата, нито колко ще струва.

Преносимото устройство ще е първото на компанията в тази категория под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Надела. Преносимите технологии са все още неизследвана територия въпреки предложенията на Samsung и предстоящия Apple Watch. Очаква се този пазар да достигне 7,1 млрд. долара през 2015 г.

Проектът отразява желанието на Надела да направи продуктите на Microsoft свободни за ползване с „всички устройства“. Пускането на Microsoft Office на iPad през март отбеляза стъпка встрани от визията на Стив Балмър, която залагаше само на Windows.

Старата стратегия би била неразумна днес, след като Windows Phone притежава едва 2,5% от световния пазар на смартфони според IDC. Освен това Microsoft може да насочи своето преносимо устройство към повече клиенти, отколкото Apple Watch, който ще работи единствено с устройства с iOS.

По-дългият живот на батерията може да даде на умния часовник на Microsoft реално предимство пред конкурентите. Издръжливостта на батерията често е цитирана като един от най-важните фактори, които потребителите вземат предвид при покупката на смартфон.

Въпреки че получи похвали за стилния си дизайн, Moto 360 на Motorola работи с батерия, която издържа само 24 часа. Някои преносими устройства като Pebble и Jawbone Up24 могат да се похвалят с батерии, които издържат в продължение на дни и дори седмици, но това става невъзможно, когато устройството има цветен дисплей.

От друга страна, когато става дума за живота на батерията, Microsoft може да се възползва от дългогодишния си опит в областта на софтуера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Всъщност повечето неща, които меките правят извън операционната система и свързания с нея софт... са повече или по-малко провал. Може би Xbox е някакво изключение. Но и при него първия модел беше провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още