IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия наложи пълна забрана на вноса на плодове и зеленчуци от Украйна

Опасенията на руските власти са свързани с възможен реекспорт на европейска селскостопанска продукция през Украйна

20:05 | 21.10.14 г. 7
Русия наложи пълна забрана на вноса на плодове и зеленчуци от Украйна

Русия забрани вноса на всички видове плодове и зеленчуци от Украйна, като мярката ще влезе в сила от утре, 22 октомври, съобщи Reuters. Причината, изтъкната от Россельхознадзор, руската федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол, е липсата на етикети, които да докажат, че плодовете и зеленчуците са отгледани в Украйна.

Опасанията са, че може да става дума за реекспорт на европейска продукция. Руските ветеринарни власти са изискали информация до 21 октомври за етикетирането на плодовете и зеленчуците, но отговор не са получили, отбелязва руската телевизия RT.

През август и септември от Россельхознадзор отчитат увеличен внос на домати, краставици, круши, ябълки и сливи. През август Москва наложи забрана за вноса на храни и селскостопански стоки от страните от ЕС, САЩ, Норвегия, Канада и Австралия заради санкциите, които тези държави наложиха срещу Русия заради кризата в Украйна.

Регулаторът коментира, че освен съмненията за произхода на плодовете и зеленчуците, в продуктите има следи от пестициди.

По данни на RT около 80% от износа на плодовете и зеленчуците, произведени в Украйна, се насочва към руския пазар. Общият обем на износа се изчислява на около 30 млн. долара. 

Като цяло търговските отношения между Русия и Украйна отчитат намаление от 12% през първото полугодие и се изчисляват на малко под 22 млрд. долара, спрямо 24,6 млрд. долара година по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Не е виновна държавната ни главица! Това е изборът на българите! ..............................Carlo M. Cipolla (August 15, 1922 September 5, 2000) was an Italian economic historian. One of Cipolla's works is a collection of two tongue-in-cheek essays on economics. The second essay, "The Basic Laws of Human Stupidity" , explores the controversial subject of stupidity. Stupid people are seen as a group, more powerful by far than major organizations such as the Mafia and the industrial complex, which without regulations, leaders or manifesto nonetheless manages to operate to great effect and with incredible coordination.http://en.wikipedia.org/wiki/Carlo_M._Cipolla
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Не е виновна държавната ни главица! Нея я избра с огромно мнозинство българският народ! Не е виновно президентченцето ни, че го посочи един полуграмотен клоун и даже се похвали, че със същия успех е можел да посочи и Цецко, Цецка или бат Сали! Даже магарето но бат Сали!България си избра за президент човек, за когото нищо не знаеше, освен, че е спал в Германия по паркингите. Сега същият говори за война с Русия! Това е изборът на българите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Относно "Агресивната и националистическа" според нашия държавен глава държава Русия! :))))) /То бива мазнене пред Обамго, но пък чак до толкова!!!/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
" Бившият финансов министър на САЩ в кабинета Рейгън заяви, че Барак Обама е най-абсурдния американски президент и определи речта му пред ООН като най-абсурдното нещо, което е чувал през живота сиРечта на Барак Обама на 24 септември пред ООН е най-абсурдното нещо, което съм чувал през целия си живот. Потресаващо е, че пред целия свят американския президент се изправя и заявява, че всичко, което знаем всъщност не е така. За пореден път се демонстрираха двойните стандарти на Вашингтон и вярата, че САЩ има правото да нарушава международното право, когато пожелае. Изненадващо е, че нито един човек не стана и не си тръгна.., коментира Робъртс речта на Барак Обама пред ООН."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Целия свят знае, че Вашингтон свали едно законно избрано правителство в Украйна, че Вашингтон отказва да покаже сателитните снимки от свалянето на малайзийския самолет, че Украйна отказва да предостави данните от разговорите между украинските диспечери и пилотите, в които ги инструктират да променят курса си, европейските експерти потвърдиха, че от двете страни на пилотската кабина и по самия самолет има следи от картечен огън, което е индикация, че е бил свален от украинската военна авиация. Няма и обяснение какво са правили двата изтребителя на украинските ВВС в близост до Боинг-а минути преди свалянето му., припомни Робъртс.Има ли териториални амбиции Русия? На този въпрос уважавания публицист и икономист отговаря категорично:Ако Русия имаше териториални амбиции, когато руската армия разгроми тренираната и подпомагана от САЩ грузинска армия, която нападна под наше наставление Южна Осетия, Русия щеше да запази присъствието си в Грузия и да я присъедини към себе си, както е било"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
ДХДО
преди 9 години
Утре Меркел, ще отправи призив, към приятелите и съюзниците на Украйна да купуват, екологочен, демократичен и либералално-евро-атлантически украински зарзават. И така ден след ден, всичко, за което риснаците ще си затварят пазара. Някой беше писъл под друга статия: 250 милярда ... само като начало :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Ха сега де !? Кой ще купува зарзавата? Да наложат те пък санкции върху вноса на енергоресурси! :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още