IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арабски компании искат да инвестират в туризъм и животновъдство у нас

Проблемът с визите обаче пречи според Българо-арабската бизнес асоциация

15:56 | 22.10.14 г. 1
Арабски компании искат да инвестират в туризъм и животновъдство у нас

Много арабски компании проявяват инвестиционен интерес към България. Проблемът с визите обаче пречи сериозни инвестиции да влязат в страната. Това каза в Поморие председателят на Българо-арабската бизнес асоциация Зиад Ел Масли по време на втория международен инвестиционен форум, предаде БТА.

По думите на Зиад Ел Масри арабските фирми проявяват интерес към проекти, свързани с морския туризъм в България, животновъдството и други сектори.

Повече от 7 000 туристи от Кувейт са посетили българското Черноморие през последната една година. От тях близо 3 800 са избрали за първи път България като място за почивка, стана ясно на форума.

Председателят на Българо-арабската бизнес асоциация съобщи, че в момента повече от 19 български фирми участват с работна ръка в изграждането на инфраструктурата в Катар. Страната се подготвя за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година.

Участници в тридневния форум в Поморие са близо 70 български и чужди фирми, както и посланици и представители на дипломатически мисии у нас на държавите Виетнам, Казахстан, Ливан, Либия, Мароко, Судан, Китай, Русия, Турция, Румъния, Естония и Беларус.

Новото в това издание на форума е, че към него има търговско-промишлена експозиция с представяне на стоки и услуги на български и чужди фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Батя
преди 9 години
Е, то остава и без визи да ни влизат арабелите...Леко нагли са май :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още