IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водят се разговори между БНБ и Оманския фонд за оздравяването на КТБ

Инвеститорите искат да знаят каква помощ е готова да предостави държавата

18:21 | 22.10.14 г. 7
Автор - снимка
Създател
Водят се разговори между БНБ и Оманския фонд за оздравяването на КТБ

Водят се разговори между Българската народна банка (БНБ) и Оманския фонд за възможността за оздравяването на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Инвеститорите обаче желаят да научат каква помощ могат да очакват от държавата, разкриват вътрешни източници от БНБ. От централната банка коментираха, че предоставянето на държавна помощ е в правомощията на министъра на финансите.

Сега предстои осчетоводяването на изготвените от квесторите в КТБ оценки в доклада на одиторите, като до 31 октомври квесторите трябва да представят в БНБ и съответните надзорни отчети, необходими за вземане на решенията, предвидени в Закона за кредитните институции.

Законовата процедура при поставянето на банката под специален надзор предвижда, че окончателното решение за съдбата на КТБ ще бъде взето до 20 ноември. От БНБ коментираха, че според действащото българско законодателство, ако не бъдат заявени инвестиционни намерения за спасяване на КТБ, банката ще трябва да бъде обявена в
несъстоятелност.

По-рано през деня централната банка публикува резултатите от одитите на КТБ, които сочат, че дупката в капитала на банката възлиза на 4,2 млрд. лева.

(БТА)

Развитието на казуса с КТБ може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
Лукавите оСманци се облизват за помощ от данъкоплатците !!А те като акционери къде са били досега .... какъв контрол са осъществявали .... да си понесат последствията за това че са си вложили средствата в голяма пИрИмида !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 4
Nikola666
преди 9 години
Тези глупости с "оздравяване на предприятието и продажба с печалба" ги гледаме вече 25 години. За 25 години оздравители предимно от БСП нарязаха предприятията с флексови и ги продадоха за скраб. Разбира се винаги има ***, които продължават да дрънкат тези глупости. И хитреци, разбира се. Но определено ти си от първите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 5
kolojiko
преди 9 години
Още колко трябва да се обяснява, че тая банка е окрадена, за да го повярвате. Къде сравняваш тея двамата *** Прасето и Мустака с GM и Крайслер, че не се сещам. Какви активи има КТБ за 6млрд. (това са доста пари), а те имат едно БТК и Петрол (не знам дали е на печалба даже)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 12
kane
преди 9 години
държавата трябва да национализира банката, а не да се занимава с фондове, след 2 години ще я продаде с 100% печалана същите тези частници които се опитват да и извиват ръцететова се случва обаче в силните и нормални държави, а не в колонизирани и в робство като нашатасъщото направи Обама преди 2 години с джием и Крайслер - а с банка е още по-лесноФашистите обаче не искат държавата да е силна и народа да живее добрете са отредили ролята на РБ и българите като робска и васална на тях и след като българите са прости - ТЕ само ще печелят от нас/ докато ние се смятаме за печелившите/ума царува, ум робува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
многодобре
преди 9 години
"Ковчег" или за ковчег са тези от ръководството на БНБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
stasi666
преди 9 години
Каква отговорност да поеме за частна фалирала фирма-пирамида.Нали ако поема пак ще има протести
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 4
LuckyYou
преди 9 години
Никой няма да поеме ангажимент да спаси този ковчег. Аз все очаквах дупка, очаквах, ама черна дупка с такива размери не очаквах! Фалитът в момента би струвал най-малко. Държавата не бива да поема ангажимент да дава 4 млрд. лева за това нещо, и след това да търси още ликвидност, за да може да посрещне депозантите! Фалит и това е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още