IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Русия не вярват санкциите да изгонят чуждите инвеститори

Няма процедура за изключване на Русия от СТО, коментира министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев

21:45 | 27.10.14 г. 1
В Русия не вярват санкциите да изгонят чуждите инвеститори

Опасенията, че ограниченията пред вноса на чужди стоки  ще изгонят чуждите инвеститори от Русия, са неоснователни. Това коментира министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев, цитиран от агенция ТАСС.

Руската икономика е достатъчно отворена и износът съставлява 30 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. „Ние искаме да увеличим този дял”, обясни още министърът.

„Производството, локализирано на територията на Русия, смятаме за руско”, категорично заяви той и посочи, че в тази категория например попада производството на компании като Nissan, Renault или Chevrolet.

„Тези предприятия ще получават всичко, каквото и другите руски компании”, обясни още Улюкаев.

Той направи прогнозата, че пикът на инфлацията в Русия ще бъде в първото тримесечие на 2015 година, когато ще бъдат усетени колебанията в курса на рублата. В следващите месеци обаче индексът ще намалява и към края на следващата година ще бъде в рамките на 7 на сто. 

Руският министър на икономическото развитие беше категоричен, че няма процедура Русия да бъде изключена от Световната търговска организация (СТО), каквито призиви има от страна на американски бизнесмени. Съществуващите претенции трябва да бъдат решени чрез механизмите на организацията, допълни още той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Ironhorse
преди 9 години
Явно санкциите са подпалили чергата на Путин.Ако лежи на кълката, че нямало (въпреки че се съмнявам) процедура за изключване, то може да бъде много изненадан.Русия, докато не върне Крим на Украйна и да си изтегли войските от Източната й част и да изплати репарации, няма да бъде оставена без да понесе последствията.През 2015г. ще влязат в сила още неофициални санкции, като постепенен отказ от закупуване на руски енергоносители.До 2017 ЕС ще намали до минимум зависимостта си от газ доставян от Русия, а валутните резерви ще са изпапкани.В цялата тази дандания, шанс виждам за новите технологии, които спестяват и/или доставят алтернативна енергия.Русия разбута къщичката на петролните шейхства и те направо ще залеят пазара с петрол, в желанието си да запазят приходи и пазарен дял.Всичко това е добре за България. Изградим ли интерконектори, то вече може да очакваме и инвестиции в производства ползващи големи количества газ, както и увеличаване на обемите на продукция от Агрополихим и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още