IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разединението в Реформаторския блок набира скорост

ДСБ и ДБГ се обвиняват взаимно за нарушени споразумения

11:02 | 17.11.14 г. 7
Разединението в Реформаторския блок набира скорост

Разединението в Реформаторския блок набира скорост и вече е съвсем явно. Депутатът от партията на Меглена Кунева Димитър Делчев отказа да седне на една маса с колегата си от ДСБ Гроздан Караджов в студиото на сутрешния блок на bTV.

Делчев обвини тъмносините, че пращат във властта зам.-министри, без имената да са обсъдени в Блока. Караджов пък обвини ДБГ, че се отмята от уговорката за провеждане на учредителен конгрес и даде да се разбере, че той ще се проведе и без партията на Меглена Кунева.

„Януари или февруари конгрес ще има – с или без всички. Това ще е конгрес на желаещите“, каза Караджов. Той беше категоричен, че това ще повлияе благотворно на управлението. „Защото организация, която не може да се управлява сама себе си и прави такива мизерлъци - единият да седи на единия стол, а другият на другия, тя как ще управлява България? Мене ме е срам“, каза Караджов.

Първият опит за провеждане на конгрес, който да превърне РБ в единна формация и да й избере лидер, се провали заради разногласия кой да бъде председател. Това стана в навечерието на парламентарните избори. След това партиите в Блока се разбраха да проведат конгреса на 10 ноември, но заради преговорите около кабинета беше решено това да стане в началото на следващата година.

Напрежението между партиите в Реформаторския блок стана явно в петък, когато партията на Меглена Кунева излезе с публично изявление на ръководството си, че между партньорите в Блока има силно недоверие. ДБГ даде да се разбере и че не иска да се провежда учредителен конгрес, преди недоразуменията да бъдат изчистени.

Днес Димитър Делчев от формацията на Кунева обясни, че партията не е против провеждане на конгрес. „Но не уточняваме кога трябва да е той, защото на този етап това са нелогични уговорки. РБ се е събрал да прави реформи, но на този етап не сме видели реформи“, каза той.

Делчев обясни, че недоверието сред реформаторите се е изострило, след като ДСБ не спазили джентълменската уговорка да подкрепят Найден Зеленогорски за съпредседател на групата на РБ в парламента, след като Меглена Кунева стана вицепремиер. Караджов отрече това и напомни, че Зеленогорски вече е избран и то единодушно. На свой ред той атакува ДБГ, че не спазват джентълменската уговорка за учредителен конгрес.

От партията на Кунева обясниха и че между партньорите има недоверие заради начина, по който се назначават зам.-министри в кабинета. „Започват да се появяват имена на зам.- министри, които не са обсъдени, не са изговорени между партньорите, а се водят имена на Реформаторския блок. Аз лично това не го приемам“, каза Делчев.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
Godo
преди 9 години
Нацизма е, когато се борят с нисши раси и нации. Фашизма е, когато се борят с нисшите класи и техните придобивки - синдикати, партии, и съюзи. Дясното е криптофашизъм. Развитите страни са кейнсиански икономики. Но кейнсианството води до социализъм, а социализма до комунизъм. Социализма е изчезване на капиталистическата олигархия, и собствеността е почти равна за всеки. И кейнсианството води до социализъм. Кейнсианството е пазар изяждащ капитализма, а по принцип капитализма изяжда пазара - чрез изпомпване на пари от пазара. ПОНЕЖЕ ПОТРЕБИТЕЛЯ-РАБОТНИК ПОЛУЧАВА ВИНАГИ ПОД 100% ОТ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ, А ИНВЕСТИТОРА РЕАЛИЗИРА ПЕЧАЛБА, КОЯТО НИКОГА НЕ ОТИВА 100% НА ПАЗАРА. НО КОЛКОТО ПО БЛИЗКО ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА РАБОТНИКА И ПЕЧАЛБАТА ОТИВАЩА ЗА ПОТРЕБЛЕНИЕ СА ДО 100%, ТОЛКОВА ПО ЛЯВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА, И ТОЛКОВА ПО-ДЯСНА АКО ТЕЗИ СТОЙНОСТИ СА ДАЛЕЧ ОТ 100%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Радан Кънев и Кунева много успешно продължават делото на Иван Костов да съсипват всичко в дясно, до което се докоснат. За едни каръци това е дарба за други тарикати е основна професия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Пхаахахаха! Викаш - и без това сте един файтон народ, всеки глас е ценен! Ще остане оркестърът от жълтите павета без ***... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 2
forexboy
преди 9 години
Батка, що си гласувал за Пръмовица, значи падението при теб е наистина катастрофално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 2
Батя
преди 9 години
Ей, ***, пак ли ще се цепите!?Сядайте си на задниците и се разбирайте като интелигентни хора, а не циркове пред медиите! С диванетата от ПФ се разбрахте, с бойковите се разбрахте, а между вас си не можете да се оправите!? Ще посрамите и отвратите гласоподавателите си, като мен!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Vesko94
преди 9 години
Язък, че повечето са от 23, 24 и 25-и изб. райони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 0
data
преди 9 години
Дай на един *** човек власт и му гледай сеира !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още