IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срокът за завършване на "Струма" до Благоевград е октомври 2015 г.

Регионалният министър Лиляна Павлова направи внезапната инспекция на лот 2 от магистралата

14:49 | 23.11.14 г. 2
Срокът за завършване на "Струма" до Благоевград е октомври 2015 г.

Срокът за завършване на строителните работи на лот 2 от автомагистрала „Струма” – участъкът от Дупница до Благоевград”, е краят на октомври 2015 г. Това стана ясно след внезапната инспекция от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова на участъка от магистралата, който е с дължина около 38 км.

Павлова инспектира цялото трасе на лот 2 на "Струма" и се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата, съобщи агенция Фокус. 

От разговора с ръководителите на строителния обект е станало ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на октомври 2015 г. По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

Павлова е разговаряла и с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на отсечката. От тях тя е получила уверение, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Преди дни строителният министър се ангажира лот 2 на „Струма“ (Дупница – Благоевград) да е готов до ноември 2015 година.

За участъка между Благоевград и Сандански (лот 3) Павлова каза, че ще струва половин милиард евро, затова ще се търсят възможности сумата да бъде намалена.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
plamendev
преди 9 години
Какво да инспектира на Лот 4, като той официално е спрян. Гърците се изложиха и сега се чака нова процедура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
alexx
преди 9 години
Комунистическата наследница да ходи да инспектира лот 4, който е спрян. Лот 2 не е спиран и се бачка яко и няма смисъл да си прави евтин пиар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още