IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протест пред парламента настоява за оставката на Горанов

Недоволните смятат, че предложението отваря възможност за национализация на втория стълб на осигуряване

13:46 | 19.12.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Протест пред парламента настоява за оставката на Горанов

Около 100 души, недоволни от предложението на ГЕРБ да се даде възможност на българите да местят парите си от частните пенсионни фондове в НОИ, отново излязоха на протест.

Този път те се събраха пред парламента и скандираха „Оставка“, а в кулоарите на Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че ГЕРБ няма да откаже от решението си, предава Dnes.bg.

Изказването му дойде няколко часа, след като президентът призова ГЕРБ да отложи поправката. Ден по-рано стана ясно и че всички работодателски организации са против изменението.

Решението на ГЕРБ вече предизвика гнева на няколкостотин души, които протестираха срещу него пред Министерски съвет вчера вечерта.

Макар и по-малко на брой, днес отново хората показаха несъгласието си с предложението.

Недоволните смятат, че възможността родените след 1959 г. да могат еднократно да изберат дали средствата им за втора пенсия да се прехвърлят към НОИ отваря възможност за национализация на втория стълб на осигуряване.

Според протестиращите е нарушена и част от управленската програма на правителство, в която се говори за "продължаване на пенсионната реформа", а също и за "задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове".

В крайна сметка дали предложението на ГЕРБ ще стане факт, ще се разбере вероятно по-късно днес при окончателното приемане на бюджета за Държавното обществено осигуряване.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 0
ПИЧ
преди 9 години
Лошото е че ГЕРБ нямат финансистиГоранов и Менда - това са. Но може ли България да се крепи на това, след като има толкова много финансови проблеми - и в Енергетиката и в БДЖ.ВИжте решението за КТБ - вместо да се оздрави , се отиде на по-скъпия вариант-затваряне. Вижте сега решението за пенсионната реформа - защо никой не поставя въпроса за въвеждане на индивидуалните пенсионни сметки.Очевидно е че Горанов и Менда вероятно няма да могат (а вероятно и нямат капацитете) да се справят със всички задаващи се проблеми.Онзи ден гледам Каролев - той зае правилна позиция, но уж е съветник, но явно никой не го чува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 9 години
Изкарали са ги от частните фондове.Тия до един са техни служители
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
salt
преди 9 години
Хайде не преувеличавайте, чак пък протест.Събрали са се няма и 100 човека пред Парламента, това не е протест.Протест е когато има поне няколко хиляди човека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още