IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов с равносметка за 2014 г. - ужасна и в спортен, и в политически план

Първо да спрем пропадането надолу, да стабилизираме държавата, призова премиерът

17:36 | 27.12.14 г. 9
Борисов с равносметка за 2014 г. - ужасна и в спортен, и в политически план

2014 година беше определена от премиера Бойко Борисов като "ужасна", припомняйки изплащането на милиарди левове за гарантираните влогове в КТБ, които е можело да бъдат инвестирани в други дейности. 

„2014 година колкото по-бързо я забравим и в спортен, и в политически план, толкова по-добре... Защото тук-таме някой спорт направи добри победи, всичко друго беше слаба година, 2014 г. е ужасна година” , каза Борисов, цитиран от bTV.

Той направи и кратък коментар на събитията от последните 12 месеца след коледен футболен турнир. 

„Последния работен ден затворихме, след като изплатихме 3,170 млрд. лева по КТБ само от 6 декември досега – представете си това да е влязло в спортни площадки, стадиони и какво ли не. 3.17 млрд. лева, които можеше да ги харчи българският народ”, коментира премиерът.

Той обаче изрази задоволство от направеното от властта за последните 10 дни – коледните надбавки за най-бедните пенсионери, пускането на еврофондовете и разплащането с общините.

Във връзка с последното, Бойко Борисов посочи, че 12 млн. лева са дадени за новата многофункционална зала в Пловдив, а други 10 млн. са отишли за зала във Варна.

„Първо да изплатим милиардите, които потънаха в държавата, да спрем пропадането надолу, да я стабилизираме и, каквото можем, да строим за спорта”, заяви още министър-председателят.

Той отказа да коментира вчерашния призив на Лютви Местан да се откаже от подкрепата на Патриотичния фронт, като обясни, че гледа телевизия, но особено по празници си спестява четенето на коментари.

Премиерът отказа да коментира спорната пенсионна реформа, приета в последните работни дни на Народното събрание за 2014 година. Поправките, позволяващи еднократно прехвърляне на средства от частен фонд в НОИ, бяха одобрени с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Ето едно мнение на човек който ще е от тези които ще върнат тези които ни докараха до тук отново на власт. И като него са много. :) Обзалагам се, че ще има ново щавене и ново поколение милионери като тези които си тръгнаха доволни от краткото си присъствие във властта в недалечно бъдеще. Това ще е причина "бизнес" в България да е *** дума още много дълго време:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
hipatiga
преди 9 години
моля за разрещение да продължа.Заедно с тези пари в КТБ бяна открити 350 млн.лв кеш пари.Няколко специалисти предложиха банката да се одържави чрез парите от гаранционния фонд-най-ефектното за държавата.Нищо подобно не стана.Много хора никога няма да разберат-Борисов съсипа КТБ за да отмъсти на Цв.Василев,да го накаже за Костинброд.В момента се извършва най-големия грабеж за последните 25 години-активите на КТБ се смъкнаха на 14% от пазарната им цена и някои хора ще придобиват чужда собственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
как успя за 39 секунди да получиш негативен вот. Позитивният е от мен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 3
hipatiga
преди 9 години
мъчително преживявам казаното от ББ.Това е гавра за почтенните хора.Манипулатор и лицемер.Но той е такъв по волята на над 1 млн.избиратели.Това е проблем само в БГ.Над 1 млн. "скапани избиратели на ГЕРБ",които дават власт на този гамен да съсипва държавата.Въпреки омерзението,което изпитвам от факта,че този човек е премиер от уважение към коментаторите.Бивш преподавател в Софииския у-т съм.Финанси и банково-кредитно дело.Защо Борисов лъже безочливо.Всички знаем,че две години преди затварянето на КТБ пасивитв (депозитите) са нарастнали от 3,234 млд.лв. на 6,7 млд.Месечните касови отчети показват силен приток на пасиви срещу много слаби тегления за текущи потребности.На всеки 100 лв.постъпващи нови депозити,гражданите и фирмите са теглели не повече от 1,5 лв, за текущи потре бности.Христина Вучева,Муравей Радев,Кольо Парамов и много други отбелязаха този факт и предложиха адекватни решения-средствата от фонда за защита на влоговете да се обявят за държавна гаранция и по този начин изплаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 8
kalendar
преди 9 години
радвай му се, гербер. Вожда ти казва-прецакахме се с 3,17 млрд, но не казва кой е главният виновник за това прецакване. Та да те питам-кой е виновен и кога ще си понесе последствията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 11
aldy
преди 9 години
=== 2014 година беше определена от премиера Бойко Борисов като "ужасна", припомняйки изплащането на милиарди левове за гарантираните влогове в КТБ, които е можело да бъдат инвестирани в други дейности. ===Едва е преживял ужаса, че тези пари му се изплъзват. Да не забравяме коя Тиква и КОЙ Фес искаха въвеждането на "банкова ваканция", затваряне на повечето банки за няколко месеца и предизвикване на ХАОС, тъй необходим за Ездача на бяла кобила. Само дето не стана този номер, заради Гаврийски, май. Но после Банкстериатът опука КТБ по пълната програма, като набута държавата в киреча за много години напред. А овцете блеят от кеф, че Костов се бил набутал. Просто да им завиди човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 17
kandid
преди 9 години
Явно за руските *** детските площадки не са важни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 16
trendline
преди 9 години
Който е гласувал за него - сега да му бере срама.Хората извън София се молят за работа и поминък за да си гледат семействата, а той за стадиони и детски площадки му е в акъла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 13
STRAHO
преди 9 години
Да са мислили българите преди да гласуват за тези които не за първи път ги щавят! .....те тези същите, дето си тръгнаха "доволни и богати" пак ще ги ощавят но нека мине малко време. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още