IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 700 души ще се обучават в Академията на Telerik

97% от бившите курсисти работят в софтуерната индустрия

15:57 | 12.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Telerik Facebook page</em></p>

Снимка: Telerik Facebook page

Близо 700 души от 1200 кандидати ще се обучават присъствено в „Софтуерната академия на Телерик“ през следващите 14 месеца, съобщават от Telerik.

Това е шестият сезон на образователната инициатива, която се финансира изцяло от компанията. В рамките на откриването на новия сезон е представено и проучване сред преминалите успешно поне две трети от учебната програма през 2012-2013 г.

Резултатите от него сочат, че 97 на сто от бившите курсисти в момента работят в софтуерната индустрия. Почти половината от тях намират работа още докато се обучават в „Академията на Телерик“ и само месец след края на програмата.

Проучването показва, че стартовото възнаграждение на повечето курсисти надхвърля средното за страната заплащане, а при над 60% от запитаните началната заплата е между 1000 и 1500 лева.

Само в рамките на една година курсистите получават средно 30 на сто увеличение на възнагражденията, които получават, и заемат по-висока позиция.

„Възможността да се развиват постоянно, да създават иновативни продукти и разработват приложения, които се използват в глобален мащаб, са само част от факторите, които превръщат софтуерното инженерство в една от най-интересните и динамични професии“, коментира по време на откриването Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress Software.

През новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ курсистите ще усвоят основни концепции в програмирането и актуални софтуерни технологии, докато трупат практически опит и работят в екипи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
А! Е как така бе? Наков нали вече не е там? Как се осмелява тази академия още да съществува? Ми какво ще прави Софуни? Вземат им хора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още