IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-перспективните пазари според световните бизнес лидери

За пръв път в историята САЩ зае челната позиция, а досегашният лидер Китай остана на второто място

13:41 | 30.01.15 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Най-перспективните пазари според световните бизнес лидери

САЩ е най-добрата страна за правене на бизнес през 2015 г., показаха резултатите от годишното си проучване сред световните главни изпълнителни директори, изготвено от PricewaterhouseCoopers (PwC).

1 300 главни изпълнителни директори от 77 държави са участвали в проучването, като те не са могли да гласуват за страната, в която са базирани. Разпитани са от PwC за най-важните бизнес пазари през следващите 12 месеца. През последните години Китай бе най-предпочитаният пазар, но забавящото се темпо на икономическия ръст повиши притесненията на пазара. Темпът на растеж спадна до 24-годишно дъно за 2014 г., а цените в имотния сектор се понижиха.

Съединените щати заеха на челното място за пръв път. Това стана благодарение на подобрението на икономиката, което бе провокирано от шистовата революция и по-високите потребителски разходи. Въпреки че 38% от главните изпълнителни директори са оптимистично настроени за шансовете за своя бизнес в САЩ, Китай все още е важен.

34% от ръководителите на компаниите все още смятат Поднебесната империя за пазарът с най-големи възможности тази година. Като цяло развитите пазари привличат мнозинството от оптимизма през 2015 г. Великобритания е по-напред в класацията от Бразилия, а Япония е по-обещаваща от Русия, която изпитва все по-засилваща се криза.

Картата показва световните пазари с най-добри перспективи за развитие на бизнеса през 2015 г. според очакванията на главните изпълнителни директори:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 2
honaniga
преди 9 години
Чакай да те зарадвам с още нещо за онези *** отвъд океана.Ония дни прочетох в едно вестниче, че били дарени на американските университети за миналата година 37 милиарда. Е това не може да ми го побере ума. А бе тия нормални ли са бе. Да бяха ги дали на братята гърци. Така щеше да се сбъдне мечтата до всеки чиновник да има чистачка. Щяха да се завъртят колелата на мощната гръцка икономиката и инвестициите им да се върнат стократно.Сега сериозно. Говорим за бизнес среда. В Щатите се конкурира целият свят. Единств страна в Европа в която бих вложил е Германия. Сега малко ще глътнат вода ама ще се изправят. За тези по периферията забрави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
honaniga
преди 9 години
Е, и. Това проблем ли ти е. Малко си назад с материала. Преди американците руснаците започнаха с чукчките по същият начин. После решиха да ги учат на руски в едни лагери до урановите и диамантените мини.Абсолютно съм съгласен с теб. Не е зле срещу напечатани хартийки да получаваш например петрол. Не стига друго а ми ги търсят. Нещо рублите не ги търсят. Как вървят. Стигнаха ли цент за рубла. Между другото можеш да напечаташ и ти. Даже те съветвам да ги направиш по шаренки. Арабките обичат шаренкото. Сигурно те радва разбирането, че малоумницие като търсят тези зелени хартийки финансират икономиката на Щатите. Такъв статут имаше едно време и Дойчев марката. Сега немците се попрецакаха с еврото, но до десетина години пак ще видим силна Дойче марка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
0pk
преди 9 години
Така е, сащ винаги са били най-перспективния пазар. Като се почне от времето когато продаваха на индианците огледала и мъниста за злато и кожи, та чак до времето когато почнаха да купуват от цял свят злато и кожи(човешки, барабар с хората в тях) за напечатани зелени хартийки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
honaniga
преди 9 години
Прав си. Тази тема не е интересна за обсъждане. Погледнато през призмата на нашите спецове всичките тези CEO са държавно манипулирани и техният вот не отразява реалността. Съветвам инвесторите да постват по така статии. Нещо което да се продава. Както казва Сашо Диков. Като добри инвеститори трябва да напипвате пазара
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
honaniga
преди 9 години
Това не може да бъде. Нашите специалисти казаха, че са нещастници и в държавата им цари пълен хаос. Германия я наричаха тъпите западняци. Тези световни лидери са напълно заблудени. Съветвам ги да се обърнат към нашите спецове. Те знаят и имат силата да оправят целият свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още