IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов очаква бюджетът през януари да е на излишък

Правителството се стреми да балансира ограничените ресурси между големите градове и малките населени места, заяви финансовият министър

15:49 | 30.01.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Горанов очаква бюджетът през януари да е на излишък

Между 400-500 млн. лв. повече приходи ще постъпят в бюджета за януари 2015 г. спрямо януари 2014 г. Също така е много вероятно за първи път от 2009 г. насам бюджетът за този месец да бъде на излишък. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в Пловдив, цитиран от пресцентъра на финансовото ведомство. Подобно изказване той направи и в четвъртък по време на заседанието на  бюджетната комисия в НС. 

Днес Горанов изненадващо инспектира строежа на многофункционалната спортна зала "Колодрума" в града. Държавата е финансирала с 33 млн. лева строителството на съоръжението, посочи министърът. 

„Това е едно впечатляващо съоръжение, което вторият по големина град в страната заслужава, за да бъде център не само на спортни събития“, коментира Горанов. Във връзка с това той добави, че не би приел упрек, че се инвестира повече в големите градове. Според него правителството и в частност Министерството на финансите се стремят "много внимателно" да балансират "ограничените ресурси между големите градове и малките населени места".

"Залата трябва да бъде завършена до 1 юни", съобщи заместник-кметът на града Димитър Кацарски, цитиран от БТА.

По думите му на практика остават само довършителните работи, което включва електро- и ВиК инсталациите, озвучителната система и вентилацията. Предстои да се започне и работа по самата писта.

Запитан дали Пловдив може да очаква още средства за довършването на залата, Горанов отговори: "Ще преценим дали ще имаме възможност да осигурим още ресурси, но във всеки случай общината има възможност да си довърши сама проекта напълно."

В Пловдив Горанов коментира и актуалната тема за пенсионната реформа. „Трябва да сме много чувствителни към това как се управляват милиардите спестени наши средства в пенсионните фондове“, заяви той, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Трябва да се внимава дали наистина ще бъдат постигнати целите на това спестяване, особено когато човек вече няма доход и е в пенсия”, добави министърът. По думите му при 40 години управление на една инвестиция и слабо развит капиталов пазар рисковете са големи.

Снимки от посещението вижте в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 8
Бате Пешо
преди 9 години
Ми ето аз ти казвам никакви.на народа му дреме за българската борса на която олигарсите обират наивниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
2012
преди 9 години
Защо журналистите не попиха уважаемия министър какви средства ще отпусне през тази година за развитието на черешовата борса в Кюстендил?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още