IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият външен министър ще се срещне с Джон Кери

Премиерът Алексис Ципрас пък ще обсъди въпроса за гръцкия дълг и предстоящите реформи с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

09:20 | 01.02.15 г. 5
<p>
	Никос Кодзиас пред медии. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Никос Кодзиас пред медии. Снимка: Ройтерс

Министърът на външните работи на Гърция Никос Кодзиас и държавният секретар на Съединените щати Джон Кери се договориха в състоял се вчера телефонен разговор да се срещнат "в близко време", предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на гръцкото външно министерство.

Обаждането било по инициатива на Кери, който се обадил на Кодзиас, за да го поздрави с встъпването му в длъжност. В рамките на разговора, който протекъл "в много добра атмосфера", били обсъдени теми от двустранното сътрудничество, както и регионални и международни въпроси, се посочва в съобщението.

Новият гръцкия премиер Алексис Ципрас ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 4 февруари в Брюксел, предаде още ТАСС, цитирана от БТА.

Дневният ред на срещата не е обявен, но според гръцки медии ще бъде обсъден въпросът за гръцкия дълг и реформите, които правителството възнамерява да проведе.

Според обявената вчера уточнена програма на посещенията на Ципрас на 2 февруари той ще посети Никозия, на 3 февруари ще бъде в Рим, а на 4 февруари ще се срещне с Юнкер в Брюксел и с френския президент Франсоа Оланд в Париж.

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис пък ще се срещне тази вечер с френския финансов министър Мишел Сапен.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Малко се съмнявам.Един човек, кръстил сина си на Че Гевара едва ли това му е целта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
крас
преди 9 години
Византийците отново играят опасна игра която може да ги вкара във война!Иде реч за газовото находике в Кипър което ще се разработва от АМЕРИКАНСКАТА КОМПАНИЯ "Нобъл енерджи"!Според гърците това ще е проекта който ще замени Южен поток!Затова и Ципрас отива в гръцката част на Кипър, а след това в ЕВРОПА за да им предложи ПРОЕКТА ЗА ЕВТИНИЯ КИПЪРСКИ ГАЗ разбира се срещу опрощаване на дълговете!Мисля, че европейците ще се закачат на тази въдица - ДЪЛГ СРЕЩУ ГАЗ!НАЛИ ТАКА ЩЕ БЪДАТ "СВОБОДНИ" ОТ ПУТИН И ОТ НЕГОВИЯ ГАЗ!Според проекта още през 2016 ще потече газта от Кипър!ИСТИНА ИЛИ ИЛЮЗИЯ е това което предлагат гърците и янките?!В проекта задължително според мен трябва да се включи и Турция.НЯМА ЛИ ТОВА ДА Е НАБУКО - 2 ПРЕДСТАВЕНА В ГРЪЦКИ ВАРИАНТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Ееее външния министър ще среща Кери !!!??? Защо не президента пред входа на президентството с поклон !!??? Защо не го потупат и него по рамото свойски? :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
bulgarian lev
преди 9 години
Дано само Европа този път на прояви страхове и колебания за евентуалното сриване на доверието към Еврозоната. Такива няма. Правилата са ясни. Сега е момента Гърция да и покажат пътя. Ще заздрави доверието за 20 години напред. Има правила и те трябва да се спазват. В Гърция стандарта на живот позволява да се живее с 1000 евро спокойно, те вземат по 2 или 3 хилки. Не са дорасли за тези заплати. Това е средна заплата мечта в много държави от ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
abdul
преди 9 години
Привикаха го от горната земя. Нека наддаването за гърция да започне сега. Джокер - гюнтер е в най-слаба позиция..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още