IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Многохилядни прояви в памет на Борис Немцов се провеждат в Русия

Траурно шествие се провежда в Москва вместо насроченото от опозицията пролетно шествие "Пролет"

16:55 | 01.03.15 г. 25
<p>
	Снимка: <em>Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Многохилядни шествия в памет на застреляния опозиционер Борис Немцов се провеждат в Москва и Санкт Петербург, съобщава БТА. Огромен портрет на руския политик  е поставен над сцената на траурния митинг в Санкт Петербург, започнал на площад Марсово поле след възпоменателно шествие в памет Немцов, предаде ТАСС.

"Борис Немцов - няма да забравим, няма да простим"  е изписано на черен транспарант, който пренесоха по улиците на града представители на РПР-ПАРНАС - партията на Немцов, и опозиционни депутати от Законодателното събрание на Санкт Петербург. 

Според градската полиция, в днешното петербургско шествие и в митинга участват над 6000 души. 

С известно закъснение започна пък траурното шествие в Москва, съобщи БНР. Забавянето е причинено от бавната работа на полицията - изградени са били 30 рамки металотърсачи и хората много бавно са навлизали в зоната на шествието.

Според организаторите в шествието са се включили повече от 70 хиляди души, докато от полицията съобщават, че участниците са около 21 хиляди.

По време на митинга са били издигнати лозунги "Героите не умират", "Тези куршуми са за всеки от нас", "Пропагандата убива"; "Не на войната"; "Спрете украинската авантюра"; "Аз съм Немцов", предава националното ни радио. 

В края на шествието всички ще преминат покрай мястото, където в петък срещу събота беше убит опозиционният лидер. Вече има инициатива там да бъде поставен паметен знак. 

Траурното шествие в Москва се провежда вместо насрочената преди опозиционна проява - протестно шествие "Пролет". 

Междувременно следствието обяви, че търси очевидци на убийството на Борис Немцов. По-рано властите съобщиха, че камера е заснела разстрела, но убиецът не се вижда ясно. Полицията е обявила награда от 3 млн. рубли за информация във връзка с убийството. 

Борис Немцов ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в руската столица. Преди погребението ще има гражданска панихида в московския център "Сахаров".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

25
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Ето ти едно интересно видео и аз украинския "елит" ! :)))) Това никога по наша медия НЯМА да видиш ! https://***.youtube.com/watch?v=7n2STQmKdgk
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Да, като говоря за новоизлюпената руска аристокрация имам предвид точно, че това са новозабогателите на гърба на Русия мошеници.Нали и при Сталин е било така. Огледал се и видял, че хората които го съветват, какво да прави и на които вярвал, са чисти предатели и ги изтрепал.Предотврати влизането на западните банки в Русия, но 1991 Русия загуби студената война и за секунди вкараха американците свои структури да изграждат Русия по свой образ и подобие. Е, Путин обаче ги спря!Да е жив и здрав човека, целият му екип и генералите, които са с него!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Има ли изненадани?".... А вот и долгожданная распродажа Украины по частям. Все как всегда очень прозаично, в руки американцев переходит порт под Одессой:Уходящая неделя ознаменовалась началом непосредственного этапа рейдерского захвата остатков экономического актива Украины. Американцы купили порт под Одессой, в городе Ильичвске. Новым акционером стал фонд прямых инвестиций Siguler Guff & Company, его доля 50%.Сейчас главными активами, представляющими какой-то интерес на Украине для Запада, остаются часть химических и машиностроительных производств, земля, железные дороги, энергетическая сфера и порты....."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 1
real_world
преди 9 години
Хахаха Русия не е Украйна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 4 rate down comment 2
stefan-L
преди 9 години
За съжаляние на америка и еврогея няма да има майдан в русия господа америнокоси ! Пратете пак Доналд Кук в черно море да се напикаят от страх безстрашните американци които си пуснаха рапортите за уволнение след срещата с руският фронтовак СУ24
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
.....Междувременно в България си играят на фили и фоби ! :))))) .....забелязва ли някой страстите им стадионови ?!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
http://***.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4133034"..- Кажете ни повече за организацията Хабад. Вие хасид ли сте, или изповядвате по традиционните варианти на юдеизма?- Първо съм евреин, ортодоксален, хасид. Хасид и ортодоксален всъщност е едно и също. Нашата организация не е просто някаква група, а много голямо движение. При нас са приети всичките еврейски групи - ешкеназки, сефарадски, африкански. Няма разлика какъв е евреинът, както няма разлика какъв е човекът. Уважаваме всички. Нашата организация е много стара - като хасидска група започва в Белорусия в град Любавич, затова се казва Хабад Любавич. Името на този белоруски град идва от любов, защото там имаше много добри връзки между евреите и руснаците. Така че корените ни започват с любов. Ние сме първите, които бяхме пратени в България. Хабаде навсякъде, казват, че където има кока-кола, има и Хабад Центърът е в Бруклин. .."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! "В началото на 2000-те години държавата в Русия беше твърде слаба, за да влезе в открита схватка с всесилните криминално-олигархични групировки. Путин имаше нужда от силен съюзник в своята борба против еврейския олигархат. При това съюзник, който би могъл да неутрализира световния крясък за антисемитизма на Кремъл - а този крясък щеше да е неизбежна последица от първия опит на руската държава да ограничи апетитите на наглите хазарски гешефтари и да пристъпи към възстановяване на разрушената от тях страна.И Путин намери такъв съюзник на най-неочаквано място: сред радикалните еврейски талмудисти, в хасидската секта Хабад-Любавич.С тяхна помощ той успя в кратки срокове да разцепи и унищожи единния фронт на еврейските олигарси от елцинския набор. Путин бързо и изгодно размени своята подкрепа за хасидите в тяхната борба за власт над руското еврейство срещу свобода на действие за самия себе си в своята борба срещу мафиотските главатари от епохата на дивата приватизац
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Между другото НАЙ ВЛИЯТЕЛНИЯ човек в Русия не е ПУТИН, колкото и странно да звучи. Зад него стои главата на руското еврейство! Той е човека осъществил възхода на Путин. Зад Путин единодушно стоят и главите на всички вероизповедания в Русия вкл главата на БЪЛГАРСКИТЕ мюсюлмани които са втория по брой и значение етнос в Русия! Това е и причината Русия с малки изключения, да няма проблеми с мюсюлманите си. Българите там в болшинството си са зад Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Нямам за цел да нарочвам никого с долу постнатото. Не целя дискридитирането на евреите . Те са като всеки друг народ и сред тях има всякакви. Различават се може би единствено по интелекта си от останалите -ФАКТ. Това което постнах е отдавна в нета. Не съм го съчинил аз! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още