IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От април почва ремонт на столичния булевард „Витоша“

Предвижда се и цялостна реконструкция на ул. "Богатица" в близост до басейна "Спартак"

12:54 | 26.03.15 г. 3
От април почва ремонт на столичния булевард „Витоша“

От първи април започват ремонтните дейности на бул."Витоша" в участъка от ул. Солунска" до ул."Алабин", съобщи днес главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БТА.

Вече е започнала подготовката по демонтирането на трамвайните линии.

"Хич не ми се иска изобщо да има втори фонтан, достатъчен ми беше първият", коментира Диков проектната идея за второ подобно съоръжение на бул."Витоша".

Първият фонтан, който бе изграден в ремонтираната част на булеварда, не се използва по предназначение, защото водата от него прелива и наоколо става наводнение. По въпроса за втори фонтан предстои среща на главния архитект с изпълнителя на проекта за булеварда през следващата седмица, обяви Диков.

Той съобщи, че се предвижда цялостна реконструкция на ул. "Богатица" в близост до басейна "Спартак", където ще бъде подменена канализацията, водопровода и кабелната мрежа.

Улицата ще бъде разширена в рамките на възможното, защото в някои участъци от улицата има тротоари със стълбища, както и т.нар. "английски дворове", които създават сериозни проблеми на проекта. Разширението на улицата ще стане от страната на ж.к. "Лозенец", уточни Диков. По думите му проектът вече е изготвен в техническа фаза, съгласуван е, предстои процедурата за избор на изпълнител и когато това стане, ремонтът ще започне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
lozkhris
преди 9 години
С пълен член се членуват съществителните от мъжки род само когато са подлог в изречението и МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ С "ТОЙ". Така че северната третина на булевардА...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 9 години
До Десислава Попова: Има малка грешка в заглавието: "започва"... А иначе според мен Петър Диков трябваше отдавна да е в затвора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
Императорът
преди 9 години
Те докато направят северната третина на булевардът, южните две третини ще станат за нов ремонт... с тия калпави шарени павенца, дето повечето от тях вече - размърдани...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още