IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще преговаря с Русия за намаляване цената на природния газ

Атина може да се включи в “Турски поток“ при изгодни условия, заяви гръцкият министър на енергетиката преди визитата си в Москва

20:52 | 30.03.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Гърция ще преговаря с Русия за намаляване цената на природния газ

Атина изпрати министъра на енергетиката в Москва за преговори по намаляване цената на природния газ, както и за допускане на гръцки стоки до руския пазар. Все още няма споразумение с кредиторите по последния транш от финансова помощ, което може да предизвика фалит на Гърция до две седмици.

Атина започна преговори за намаляване цената на руския газ за гръцките потребители. Министърът на енергетиката Панайотис Лафазанис се очаква да постигне споразумение с руската страна още преди срещата на премиера Алексис Ципрас с Владимир Путин.  

Атина предлага на руски инвеститори да участват в проучванията на залежите на газ в Егейско мере в близост до Крит. Преди заминаването си за Москва гръцкият министър на енергетиката заяви, че ще се запознае с проекта по изграждане на газопровода “Турски поток“ и има вероятност Атина да се включи в него при изгодни за Гърция условия.

Водят се преговори поне за частично допускане на гръцки стоки до руския пазар, въпреки санкциите на Европа срещу Москва. До дни официално започват санитарни проверки на гръцки ферми, които изнасят месо за Русия, както и на качеството на пресните плодове и зеленчуци. Според коментарите в Атина, тази активност на Аграрното министрество подсказва,че има споразумение част от гръцките стоки да се върнат на руския пазар много скоро.

Тази вечер премиерът Ципрас свика извънредно заседание на парламента за преговорите, които Атина води с кредиторите. За сега „споразумението е в безизходица", съобщават кореспондентите от Брюксел, а Гърция е на прага на фалита още преди Великден.

(БНР)

Всичко за Гърция

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
nocalled
преди 9 години
тука малко късно им идват новинитесега първо ще ти затрият коментараа след това, новината като поотлежи и се обработи ще има и статия тукот съвсем пресен опит говорятова при условие, че не е като с чешката бойна техника
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Явно американците са си у тях, а ние не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
Stefan--L
преди 9 години
По добре да бяхте написали една статия за американската бронирана техника която е засечена на гара Русе на път за Звездец ! Кой как кога е слючил сделка за раполагане на такова голямо количество американска военна техника техника у нас ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
data
преди 9 години
Успех :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 9
abdul
преди 9 години
Очертава се доста изгодна сделка за ципрас с ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още