IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДАНС отделя място на финансовата стабилност в доклада си за 2013 г.

Докладът на Агенцията обаче така и не е стигнал до парламента

18:09 | 21.04.15 г. 1
ДАНС отделя място на финансовата стабилност в доклада си за 2013 г.

В доклада си за 2013 г. ДАНС отделя място на финансовата стабилност на страната. Това обясни пред журналисти председателят на временната анкетна комисия за източването на КТБ Десислава Атанасова, предаде БТА. На заседанието на комисията днес беше изслушан новият председател на ДАНС Димитър Георгиев.

Докладът на ДАНС обаче за 2013 г. така и не е стигнал до парламента, посочи Атанасова и поясни, че той е бил внесен в Министерски съвет по времето на кабинета "Орешарски", но след това е бил върнат. На заседанието днес членовете на комисията отново не са разполагали с доклада.

Комисията продължава своята работа с изискване на още документи, включително справки и одитни доклади от БНБ, посочи Атанасова и допусна възможността на заседания на комисията да бъдат поканени и одитори.

Дискутирала се и възможността за законодателни промени, за да се подобри взаимодействието между кредитните институции, банковия надзор и ДАНС. Дали това обаче означава повече правомощия на агенцията, Атанасова не коментира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
marto76
преди 9 години
Данс свършиха добра работа по време на кризата с КТБ, но защо проспаха бягството на Цветан Василев с неговия личен самолет? Нищо чудно наистина да е пренесъл поне няколко чувалчета с едни милиони в кеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още