IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ ще проведе "Ден за акции" на 10 юни

Инициативата е с цел подобряване на инвестиционната култура у нас

15:12 | 22.04.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БФБ ще проведе "Ден за акции" на 10 юни

Българска фондова борса-София и Централен депозитар организират за първи път в страната ни инициатива в полза на индивидуалните инвеститори – „Ден за акции“. Инциативата е с цел подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в България. „Денят за акции“ ще се проведе на 10 юни 2015 г.  

„От изключителна важност за доброто представяне на всяка борса са индивидуалните инвеститори и ние считаме за необходимо да стимулираме техния интерес и ангажираност с развитието на капиталовия пазар. Това става чрез инициативи като тази, която започваме и ще превърнем в традиционна“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София и Централен депозитар. 

„Освен да предизвикаме интереса на идивидуалните инвеститори, работим активно и за подобряване на финансовото знание в страната ни. Денят за акции е част от целенасочените усилия на двете институции в тази насока“, допълни
Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитара и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия. Имената на партньорите ще бъдат обявени на 29 април 2015 г. 

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 1
StraightForward
преди 8 години
Голям Цирк, говори се за историята на борсата и че еди какво си . хахахахаАМИ С ТАЗИ МИ ТИ ИСТОРИЯ С ДРУЖЕСТВА КАТО КРЕМИКОВЦИ, ПЕТРОЛ, ЕНМ,ЗХБГ, ХОЛДИНГ ПЪТИЩА, ЕНЕРГОНИ , КОЛКО СТОТИН МИЛИОНА АКЦИИ ???? И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ ДОСТА СМУЩАВАЩИ ФАКТИ ПОКРАЙ ТЕЗИ МИ ТИ ДРУЖЕСТВА И ЕДИН КУП ОЩЕ.... ИМЕННО ТАЗИ ИСТОРИЯ СЕ ВИЖДА ОТ ВСИЧКИ И НАВЪН .. НЕ ОЧАКВАЙТЕ НЯКОИ ДА ИНВЕСТИРА ТУКА СКОРО.. ЩОТО КАТО ВИ САМО И ЩЕ ИЗБЯГА. КАПИТАЛОВИЯ ПАЗАР Е ИЗКРИВЕН И НЕ Е ЕФЕКТИВЕН КАКТО РАЗВИТИТЕ ТАКИВА.. ТОЕСТ РИСКА Е ОГРОМЕН .. НЕ ИЗЧИСЛИМ.. ТАКА ЧЕ УСПЕХ ЗА ВАС ТУКА НА БФБ, НО СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ 7 ГОДИНИ СМЕ В БЕЗВРЕМИЕ.. И НЯМА КОИ ДА И С КАКВО ДА ГО ПРОМЕНИ ТОВА. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
А може и ден на немските борси - поне клиента да има достъп до услуга а не до кирливи аматьори, упражняващи се на негов гръб. Репутацията на КФН дето е единствения гарант в случая по-добре да не я засягам, и там е *** та се не трае :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
ceneto
преди 8 години
много добро предложение от Наивник,аз съм съгласен и на ден за търговия на дружества, които не са си платили годишната такса :) и без това търговията е рехава, като се концентрира в един ден ще е по-добре :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
Наивник
преди 8 години
Похвално!!!На този принцип могат да се пуснат и година /години /без такси за дружествата. Така, хората ще могат да си търгуват акциите от дружествата на Банев например.Може да има например "ден с маркетмейкъри"Може да има ден със клирингова къщаАбе може и "ден с борса" да направите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Абе Големански не го ли махнаха? Нали щяха да го сменят с кой беше там?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Блаж
преди 8 години
Недей с лошо. Все от някъде трябва да се започне. По-добре късно отколкото никога. Аз приветствам идеята въпреки че съм съгласен че не трябваше да чакат 10 г за да се размърдат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Хахахаха ***, след десетилетие на безхаберност и в момент на крайна изостаналост - на гол тумбак чифте пищови!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още