IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов и Павлова с изненадваща инспекция на пътен възел Белокопитово-Каспичан

При добра мобилизация на работата има шанс участъкът от магистрала "Хемус" да бъде пуснат в експлоатация на 15 август, информират от МРРБ

14:15 | 02.05.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Борисов и Павлова с изненадваща инспекция на пътен възел Белокопитово-Каспичан

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес изненадващо инспектираха изграждането на пътния възел Белокопитово-Каспичан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, предава БТА.

Въпреки празниците на участъка имаше 200 строители. Борисов и Павлова останаха доволни от напредъка на строително-монтажните работи. При добра мобилизация на работата има шанс участъкът да бъде пуснат в експлоатация на 15 август, се посочва в съобщението.

"Припомняме, че кабинетът "Орешарски" не беше разплатил нищо за своето управление. Служебното правителство и вторият кабинет на премиера Борисов разплатиха на два пъти по 8 млн. лв., за да се издължат на строителите, които съвестно бяха вършили своята работа", допълват от министерството.

Участъкът Белокопитово-Каспичан от автомагистрала "Хемус" е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас - п. в. "Белокопитово" с разгърната дължина 10 км. Вучастъка се изграждат 11 съоръжения.

През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе-Варна и път I-4 София-Варна и пътя със Силистра.

На 7 май в 240 м участък започват работа археолозите, които ще имат 45 дни да извършат своята проучвателна дейност.

Проектът е по програмата "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура" на стойност близо 66 млн. лв. и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

Строително-монтажните работи се изпълняват от "АМ Черно море" АД. Строителният надзор ще осъществи "Пътинвестинженеринг" АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
mar3489
преди 8 години
Г-н Колев как сте с географията ??? Участъка пътен възел Белокопитово -Каспичан ПОСМЪРТНО НЕ Е 5 км!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
alexx
преди 8 години
Залагам 2 лева, че до 15 юли няма да е пуснат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още