IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът прекрати делото срещу Бисеров и го върна на прокуратурата

Ще се отстраняват нарушения в обстоятелствената част на обвинението

15:03 | 05.05.15 г. 1
Съдът прекрати делото срещу Бисеров и го върна на прокуратурата

Съдът прекрати съдебното производство срещу бившия зам.-председател на 42-то народно събрание Христо Бисеров и върна на прокуратурата обвинителния акт, съобщиха от пресцентъра на Софийския градски съд.

Съдебното производство е върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част на обвинението. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд София в срок от 7 дни от връчване на преписи от делото.

Преди около месец прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия заместник-председател на парламента, който е обвинен за укриване на данъци в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон и за затаяване на истина в писмена декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата.

От Софийската градска прокуратура официално обвиниха Христо Бисеров на 9 април тази година за три умишлени престъпления. Спрямо него бе взета мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 25 000 лева и забрана да напуска страната.

Междувременно по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

Бисеров и Главинков имат 3 месеца, за да представят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество документи за законността на доходите си. Комисията разследва продажби на фирмени дялове и запорира сметка в Швейцария.

Обвинителен акт срещу Христо Бисеров ще има, делото срещу него ще влезе в съда, обяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР по време на посещението си в Брюксел, където има среща с комисаря по правосъдието.

„Преценката дали трябва да се протестира е преценка на наблюдаващия прокурор, тя няма да бъде моя. Каквото и да прецени наблюдаващият прокурор, аз ще го подкрепя, но съм длъжен да кажа и още нещо – каквито и да е указания да ни бъдат дадени от съда, те ще бъдат изпълнени, но това дело ще влезе в съда, независимо от това какви указания се поставят пред нас. Ще изпълняваме тези указания, но обвинителен акт ще има”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 21 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Съд, прокуратура... абсолютен фарс и имитация на дейност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още