IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Все повече американци предпочитат iPhone пред апарати с Android

Предизвикателство пред производителите остава фактът, че 25% от потребителите в САЩ не използват смартфони

21:42 | 20.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Все повече американци предпочитат iPhone пред апарати с Android

По време на последната пресконференция, посветена на представянето на финансовите резултати на Apple, главният изпълнителен директор на технологичния гигант Тим Кук заяви, че компанията му се радва на голям брой потребители, които заменят своя смартфон със система Android с модели на iPhone, пише Bussines Insider.

Всъщност той каза, че потребителите на Android заменят устройствата си с новите модели на iPhone най-бързо в сравнение с предходните три представяния на моделите през последните три години.

Последните данни за пазара на смартфони в САЩ изглежда потвърждават, че Кук е прав. Графиката на деня, която е базирана на данни от comScore, показва, че пазарният дял на Apple в САЩ е 42,6% през първото тримесечие на 2015 г., като расте с 1,3 процентни пункта спрямо година по-рано. Apple продаде около 61 млн. смартфона iPhone само през последното тримесечие, което е ръст от 40% на годишна база.

За сравнение – Android изгуби около 0,7 пр. пункта от пазарния си дял в САЩ, въпреки че остава пазарен лидер с 52,4%.

Но близо 25% от потребителите на пазара в САЩ не използват смартфони, с което изглежда, че Apple има шанс да задмине Android като най-голям доставчик в страната.

BI Intelligence прогнозира, че това няма да се случи скоро, тъй като ползващите смартфони за пръв път избират по-евтините алтернативи с Android пред по-скъпите модели iPhone на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
FNM
преди 8 години
*** бомбастичното заглавие, а то иде реч за някакви си мижави 1% увеличение на пазарния дял :)Абсолютно нормално беше при представянето на по-големи екрани, да се повиши интереса. То е като малката и голямата ***....., и специално Кук май добре го знае :). Даже според мен е малко увеличението на фона на цялото това тръбене каква иновация е голямия екран. Отделно от това, от едно или две тримесечия едва ли е професионално да се правят генерални заключения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още