IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP продава 51% от китайския си сървърен бизнес

Продажбата се очаква да бъде завършена до края на тази година и е обект на одобрение от акционерите и регулаторите

12:17 | 23.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
HP продава 51% от китайския си сървърен бизнес

Американският технологичен гигант Hewlett-Packard продава 51% от китайския си сървърен бизнес за 2,3 млрд долара на Tsinghua Holdings, съобщава ВВС. 

Продажбата се очаква да бъде завършена до края на тази година и е обект на одобрение от акционерите и регулаторите.

Tsinghua Holdings е инвестиционното поделение на едноименния китайски университет, като джоинт венчърът ще се казва H3C и ще се оценява на 4,5 млрд. долара.

Новото дружество се лансира като лидер в Китай за компютърни сървъри, съхранение на данни и технологични услуги, като ще има около 8000 работници и 3,1 млрд. долара годишни приходи, посочват от HP.

"HP прави смела стъпка, за да спечели в днешен Китай", заяви главният изпълнителен директор Мег Уитман в изявление. "Партнирайки си с Tsinghua, една от най-уважаваните институции в Китай, H3C ще бъде в състояние да поощрява още повече иновациите в Китай."

H3C ще стане дъщерно дружество на Unisplendour, която е публично търгуваната компания на Tsinghua Holdings.

Междувременно калифорнийската компания, която е един от най-големите производители на персонални компютри в света, обяви, че ще продължи да владее еднолично останалите си китайски операции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
nikiangel
преди 8 години
*** до *** в тая фирма.Първо казаха че няма да правят компютри а компоти, акциите от 50$ за брой паднаха на 10 след като се изцепи оня ***.После се набиха с аутономи за 12 милиарда, 6 месеца след това отписаха от тях 8.Сега продават сървърния бизнес...нямам думи просто.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още