IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годишната печалба на Ryanair скочи с 66%

Очакванията на най-големия бюджетен авиопревозвач в Европа са, че през 2015 г. печалбата ще расте още

10:04 | 26.05.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Годишната печалба на най-големия бюджетен авиопревозвач в Европа - Ryanair Holdings PLC, нараства с 66%, като очакванията на компанията са през новата година тя да расте още, пише MarketWatch.

През фискалната 2014 г., приключила в края на март 2015 г., авиокомпанията отчита нетна печалба в размер на 867 млн. евро. Приходите се повишават с 12% до 5,7 млрд. евро. Базираният в столицата на Ирландия Дъблин авиопревозвач прогнозираше годишна печалба в интервала 840 млн. - 850 млн. евро.

Ryanair, която има репутацията да стартира всяка година с консервативни прогнози, предрича, че през текущата година нетната печалба ще бъде в рамките на 940 млн. до 970 млн. евро. Запитаните от FactSet анализатори прогнозират печалба от 977 млн. евро.

Компанията, която дълго време беше позната с минималното си обслужване и конфликтния си подход към пътниците, прекара последните две години в работа по подобрение на своя имидж и започна да таргетира пътниците, готови да плащат повече, чрез благоприятни бизнес маршрути и нови услуги срещу заплащане.

Положителният финансов резултат се покачва и заради прираста на превозените пътници, допълва CNBC. През миналата година броят им се повишава с 11% до 90 млн. спрямо заложената цел за 4-процентен растеж. Прогнозата за текущата година е ръстът на пътниците да бъде поне 10%.

Промените доведоха до по-добри финансови резултати и по-висока цена на акцията. На борсата в Лондон книжата на Ryanair Holdings поскъпват с близо 65% за последните 12 месеца.

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
MZ/X
преди 8 години
Какво общо имат според теб резултатите на Ryanair с инфлацията? Печалбата им от увеличен пътникопоток и намаляването на цените на горивата? Бюджетен или нискотарифен превозвач е този, който ограничава всякакви разходи, които не са непременно необходими за превоз от точка А до точка Б, като храна на борда, скъпи офиси в центъра и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още