IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard Profil Group откри завод в Стара Загора

В новата производствена мощност компанията ще реализира концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения

19:36 | 28.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Община Стара Загора</em></p>

Снимка: Община Стара Загора

Нoв зaвoд за производство на автомобилни уплътнения откри международната компания Standard Profil Group в Стара Загора. На официалната церемония присъства премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

В новата производствена мощност ще се реализира концепция за хибридно капсулиране на автомобилни уплътнения, става ясно още от прессъобщението. 

Инвестицията в завода, с площ от 10,3 хил. кв. метра, е  на стойност 10,5 млн.евро. В момента броят на работещите в Standard Profil в Стара Загора е 1050, но се планира постепенно увеличение на персонала до 1500 души до края на 2016 г.

„Инфраструктурата като се изгради, идват инвестициите“, каза Борисов по време на официалната церемония. По думите му "така се вдига икономиката".

В новия завод ще се произвеждат уплътнения за „Опел Астра”, най-новия модел на General Motors. Основни клиенти на фирмата са автомобилни гиганти като „Фолксваген”, „Фиат”, „Рено”, „Даймлер” и др.

Целият производствен обем на компанията за Европа ще се предоставя от старозагорския завод, увери главният изпълнителен директор на Standard Profil Турхан Семизер.

„Сега пускаме единия лот на „Марица“, в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова“, обеща премиерът и поясни, че това е една огромна инвестиция, от която България дава едва 10-15%, а всичко останало са европейски средства. Той каза още, че се изгражда скоростната ж.п. линия Пловдив – Свиленград, в която са вложени 700 млн. лв. Според премиера трябва да се усвояват изцяло европейските пари по програмите до 2020 година.

На церемонията по откриването присъства и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, който благодари на Борисов и на цялото правителство за визията, която имат за общо бъдеще с Турция, за изграждане на обща зона за благоденствие. „България е най-важната и с най-голямо предимство от съседните ни страни”, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 9
Пишман Investor
преди 8 години
а бе що лъжете хората ???????кмета на Стара Загора казва:"ще бъдат разкрити 450 нови работни места през следващите 2 години."https://***.facebook.com/jivkotodorov.szАй стига пропаганда ......... 1000-1500 работни места са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО далеч от реалността. А защо си мисля, че кмета е по прав - сетете се сами...........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още