IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуела постигна споразумение за инвестиции с Роснефт

Вложенията на руския производител в местния петролен и газов сектор могат да достигнат 14 млрд. долара

20:52 | 28.05.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Венецуела постигна споразумение за инвестиции с Роснефт

Венецуелският президент Никола Мадуро заяви в сряда, че е постигнато споразумение руският производител на петрол Роснефт да инвестира 14 млрд. долара в местния петролен и газов сектор, съобщава ВВС.

В изказване след среща с главния изпълнителен директор на Роснефт Игор Сечин, Мадуро заяви, че парите ще позволят на Венецуела да удвои производството на петрол, но не даде подробности за сделката.

Венецуела е една от най-големите износителки на петрол в световен мащаб и твърди, че има най-големи резервите на суров петрол в света.  

Роснефт обяви, че сумата от 14 млрд. долара представлява общата инвестиция в настоящи и бъдещи проекти във Венецуела, като компанията вече е инвестирала 1,8 млрд. в периода 2010-2014.

Венецуела, която е силно зависима от постъпленията от петрола, е силно засегната от спада на цените на суровината. Смята се, че 96% от експортните й приходи идват от петрола.

Нови инвестиции в петролния сектор на Венецуела, който тя се стреми да разшири, ще дадат подкрепа на президента.

Венецуелската държавна петролна компания PDVSA пък написа в Twitter, че се е споразумяла с Роснефт "да създадат фирми заедно", за да увеличат производството на суров нефт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Цитат: "Венецуела преживява истински валутен кошмар от началото на 2015 година. Още през февруари местното правителството беше принудено да обезцени драстично боливара, а това рефлектира върху черния пазар, където 1 долар се разменяше срещу 190 боливара.Днес, няколко месеца по-късно, кризата е още по-тежка. Местната валута поскъпна още два пъти на черния пазар.Това е брилянтен пример за напредъка, който носят социалистическите правителства", коментира сайтът reason.com.Всъщност, страната преживява и истински стоков апокалипсис заради липсата на базови неща от бита. Преди време разказахме за острия недостиг на тоалетна хартия, което изданието определя като крайната фаза на социалистическия провал. И добавя, че на практика днес местната валута е толкова обезценена, че може да замести именно ролята на тоалетната хартия във всеки дом."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 6
trendline
преди 8 години
Все се тревожите за другите да не се прекарат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 16
Ironhorse
преди 8 години
Само дето вторите, нямат технология за добив, нямат пари, а бизнеса го разбират така: Ако аз печеля, значи е бизнес; Ако ние печелим, значи че съм се излъгал; Ако ти печелиш, това е обир!Умно, а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 13
MZ/X
преди 8 години
Изгониха едните чужденци за да вкарат другите чужденци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 20
Ironhorse
преди 8 години
Мадуро, преди да подпише да изиска банкова гаранция за наличие на парите !Роснефт им дългове за около 100 милиарда долара, да не говорим че оплюска значителна част от пенсионният фонд на руските пенсионери.И също така, Мадуро да се запознае, каква е стойността на положен подпис от руснак върху какъвто и да е договор. След време, ако не му изнася, не го изпълнява и заплашва с "булави", "тополи" и че таковете не се нуждаели от визи.Иначе, няма лошо. Днес във Венецуела няма тоалетна хартия, след склюването на договора и въздух може да нямат. Хахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още