IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 2000 сгради ще имат договори за саниране до края на годината

Засега са сключени повече от 1000 контракта, съобщи Лиляна Павлова

14:14 | 03.07.15 г. 4
Над 2000 сгради ще имат договори за саниране до края на годината

До края на годината се очаква повече от 2000 сгради да са със сключени договори за финансиране по националната програма за енергийна ефективност. Това коментира в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде БТА.

Тя каза още, че са факт първите сгради, които се ремонтират.

"Към днешна дата имаме повече от 1000 сключени договора и одобрени сгради за финансиране, а почти 1300 са тези, които са си подали документите за одобрение. Повече от 2000 са сдруженията в цялата страна", информира Павлова.

Министърът припомни, че Банката за развитие към Съвета на Европа е отпуснала 150 млн. евро, които ще бъдат използвани за осъществяване на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за която са предвидени общо 1 млрд. лева.

По отношение на програмата за саниране, която се довършва от европейските фондове, Павлова изрази надежда, че до края на годината ще бъдат ремонтирани около 150-180 сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Познавам един който от как се занимава с бизнес наемаше с предимство от селата такива без покрив. Беше си купил за без пари /сещате се как/ едно общежитие и ги настаняваше там за предпочитане със семействата им. После с години им влачеше възнагражденията, но хората не напускаха защото ги държеше без пари, а на свободен наем със семейство на главата и без пара в джоба малко биха се решили да опитат. Та така си хортуваше на техен гръб този бизнесмен! :))))) И все им говореше за светлото бъдеще. Фирмата му се разширявала нови камиони и микробуси щял да купи! :)))) Трябвало да се радват че щял да им ги усигури да работят с тях! Те такива ми ти балкански трикове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Такава далавера са си спретнали че ум ще им заяде! :)) ха ха ха А иначе мерките са разбираеми за "другата " страна. По лесно се изнудва човек който няма собствен покрив над главата. Справка ромовете! :)))) И за работодателите е по добре по малко хора да имат покрив и за политиците при избори.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
mick
преди 8 години
И шамар да е на далавера да е. Иначе, това е поредната държавна политика: Бедни богати носят. Щото с данъците на работещите и консумиращите ще се подобрява богатството на богатите. Защото да имаш собственост е богатство, а да имаш само доходи - не. Едва когато имаш богатство си богат. В България обаче данъците са само върху доходите и консумацията. Няма данък върху богатството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Леле колко хора са се "набутали" ! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още