IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките неволи не плашат купувачите на имоти

Гърция попада в Топ 5 на най-търсените дестинации за покупка на жилище през второто тримесечие на 2015 г. за първи път, сочи британски индекс

18:53 | 03.07.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Купувачите на имоти изглежда пренебрегват страховете около кризата в Гърция, пише британският портал за имоти TheMoveChannel.com. Последният индекс на портала Hotspots Index разкрива, че Гърция попада в Топ 5 на най-търсените дестинации за покупка на жилище през второто тримесечие на 2015 година за първи път, а Европа никога не е била толкова привлекателна за купувачите на жилища.

Начело в предпочитанията на купувачите е Португалия, като Брага е пазарът, за който са извършени най-много търсения в портала периода от април до юни. Португалският град е формирал 2,13% от всички търсения в сайта, пред Рим в Италия (1,55%), който отстъпва на второ място.

Испанският град Малага (1,46% от търсенията) е на трето място. В топ 5 влизат „две изгряващи звезди” на европейския пазар – Протарас в Кипър и Закинтос в Гърция.

„Гърция е изненадващата история на успеха тази година – икономическите проблеми на страната внесоха несигурност на целия континент и извън него, но ниските цени и слабото евро насърчиха купувачите и инвеститорите да купуват имоти в Гърция. Четири гръцки дестинации попадат в Топ 50 на пазарите през второто тримесечие, сочи индексът Hotspots. Това е по-малко в сравнение с първото тримесечие, когато те бяха шест, но сега страната има две дестинации в Топ 10 заради засилването на търсенето. Взето заедно с растящата популярност на Гърция, това е доказателство, че дори най-тежко засегнатите пазари от финансовата криза могат да бъдат привлекателна инвестиционна възможност", коментира директорът на TheMoveChannel.com Дан Джонсън.

„В Топ 10 попадат само шест държави – това разкрива все по-силния фокус върху няколко избрани фаворита. Португалия вече формира една трета от най-популярните пазари в TheMoveChannel.com. Испания е по-голяма, но Португалия бързо се превръща в един от най-горещите пазари в Европа.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
Браво! Нагледно показно, как маймуните стават от продавачи на купувачи, посредством супер елементарна Манипулация!От "имотите никога няма да падат", до "имотите винаги ще падат" и сега ПАК обратно :)))Участвайте маймуни - "свободния" пазар ви чака :))) - свободен е пазара единствено от правото ви да знаете постоянно правилата, защото постоянни правила няма :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още