IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция не смятала да печата паралелна валута

Ние не обмисляме възможността за паралалена валута, твърди Евклидис Цакалотос

20:35 | 05.07.15 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гърция не смятала да печата  паралелна валута

Гръцкото правителство не обмисля възможността да печата нова валута, заяви правителствен представител днес, след като проучванията показаха, че гърците вероятно отхвърлят на днешния референдум предложенията на кредиторите за реформи в замяна на спасителна  помощ, предаде Ройтерс.

„Ние не обмисляме възможността за паралалена валута", заяви пред телевизия  Star ръководителят на гръцкия екип за преговори с кредиторите Евклидис Цакалотос.

"Не мисля, че те ще ни изгонят. Готови сме да се срещнем с тях още тази вечер", заяви той.

Представители на еврозоната заявиха по-рано, че един отрицателен  вот на референдума в Гърция ще затрудни Европейската централна банка да предложи на гръцките банки спешната финансова помощ, на която разчитат.

По-рано днес и ръководителят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви пред германско радио, че Гърция ще трябва да въведе друга валута, ако на референдума в неделя победи "не".

Този коментар е един от най-ясните, направени от високопоставен служител на ЕС. По-рано през юни той дори заяви,че ако Гърция излезе от еврозоната, това ще означава, че страната ще напусне и Европейския съюз.

Новините за Гърция може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 0
Stefan--L
преди 8 години
защото ще станат американци ако започнат да си печатат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
А защо да не си печатят евро?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 3
юрист
преди 8 години
Защото- всяка държава -член от еврозоната влиза с ФИНАНСОВА ВНОСКА, съразмерна на делът й в еврозоната- за това. А паричките за тази вноска излиза ДИРЕКТНО от държавния бюджет на държавата - член. Т.е.- ако България вече е член на ез, то и ние- няма искам-не искам, сме ДЛЪЖНИ да участваме с вноска в ESM , а като знам нашите бсп как симпатизират на гръцките анархокомунета, решението на нашето НС за участие на България в EFSF би било 100% реално...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 11
Атанасио
преди 8 години
ИЗХВЪРЛЯНЕТО на ръководителят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви пред германско радио, че Гърция ще трябва да въведе друга валута, ако на референдума в неделя победи "не" трябва да е подплътено с законови доводи а такива няма тоест ЕС не може да принуди никоя държава да напусне ЕЗ или ЕС Следващият въпрос е на какво ЗАКОНОВО основание ЕЦБ може да спре да осигурява ликвидност на Гърция От иконом.гледна точка Гърция е права в смисъл за лихвата да е възможно най-ниска и затова нобелистите проф. Джоузеф Стиглиц и проф.Пол Кругман са за ''НЕ'' - http://transmedia.bg/226 и проф. Джефри Сакс - http://transmedia.bg/229Днешният модел на растеж е по инерция краткотрайният просперитет е купен с цената на огромни кризи в бъдеще. Той може да продължи още, но всички ще завърши със сълзи , докато устойчивото развитие може да ни доведе до дългосрочен просперитет. - http://dnes.dir.bg/news/jefri-sax-12978498Още - http://darikfinance.bg/***/111777#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 14
STRAHO
преди 8 години
Защо намесваш данакоплатците в тази "схема" с която дерат Гърция? Ако някой има намерение да ги кара да плащат при неуспех на схемата то това не е Гърция а техните си елити. :) Избора на гърците беше предопределен именно от невъзможността за изпълнение на исканията от страна на кредиторите. Просто няма как да се случат тези искания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 27 rate down comment 2
MZ/X
преди 8 години
Страхотен среден пръст! Още не са излезли официалните резултатити от референдума и вече си подадоха канчето да им увеличат тавана на ELA!Среден пръст е да им кажат: Не ви искаме парите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 21
Stefan--L
преди 8 години
Евала на Гърците показаха на Меркел среден пръст
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 6
юрист
преди 8 години
Никой няма да остави едни смотани гърци да обиждат данъкоплатците на 27 държави- включително и българските- и да ни наричат "терористи". Ако някой грък ми каже, че като български данъкоплатец съм терорист, доста интересни неща ще му се случат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 11
STRAHO
преди 8 години
Прошка за какво да искат? Че пълнеха досега яко гушите на кредиторите си? Не мисля че има за какво да търсят прошка от когото и да е. Имаме две равностойни страни в преговорите, резултата от които ще покаже тежестта на участниците. Не отписвайте така лесно гърците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 5
юрист
преди 8 години
"..."Не мисля, че те ще ни изгонят. Готови сме да се срещнем с тях още тази вечер", заяви той...." ХАХАХАХА- голямата гръцка трагикомедия:):):) Да не мислите, че 27 държави от ЕС и техните данъкоплатци ще ви простят, че нарекохте ЕС ДЪРЖАВИ "ТЕРОРИСТИ"?:) Хахаха- дребни гръцки МОШЕНИЦИ- сега вече сте ИЗЦЯЛО в ръцете на еврозоната+ ЕЦБ МВФ:) Ако танте Меркел иска, може да ви срути държавичката само чрез разиграване:) Утре ще каже- "референдума в гърция е нищожен, нямате подписано ново споразумение с кредиторите си и еврозоната и ЕС оставят гърция да се оправя сама". ЕЦБ ще ви отреже , защото е орган на ЕС, а не само някаква си банка, изобщо- пригответе се за кръгова отбрана на еврозоната и ЕС:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още