IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зигмар Габриел: Гърция изгори всички мостове

Ципрас и неговото правителство водят гръцкия народ към пътя на безнадеждността, смята германският министър

23:36 | 05.07.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Зигмар Габриел: Гърция изгори всички мостове

Почти няма шансове за компромис на Запада с Атина. Това мнение изрази  германският вицеканцлер, икономически министър и фракционен лидер на социалдемократите в Бундестага Зигмар Габриел, цитиран от Der Tagesspiegel.

„Провеждането на преговори с Гърция за нова спасителна програма в създалата се ситуация е трудно за възприемане“, каза Габриел.

„(Премиерът на Гърция) Алексис Ципрас говореше пред народа си, че с едно „Не“ ще засили преговорните си позиции. В действителност правителството в Атина разруши последните мостове, чрез които Европа и Гърция можеше да достигнат до компромис. При отказ от правилата на играта на еврозоната, който се изразява с изказаното от мнозинството „не“ (на предложенията от международните кредитори), преговори за програми едва ли може да си представим“, заяви вицеканцлерът на Федерална република Германия.

„Ципрас и неговото правителство водят гръцкия народ към пътя на безнадеждността“, добави германският икономически министър. 

Междувременно  германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че "резултатът от гръцкия вот в днешния референдум трябва да бъде приет и сега Атина е тази, която трябва да зададе тон за следващите стъпки". 

„Сега трябва да приемем тези резултати. Какви са изводите, които трябва да бъдат направени, е преди всичко задача на Гърция, топката сега е в полето на Атина“, заяви от Виена Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от DPA.

Всичко по темата - тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

41
rate up comment 4 rate down comment 3
Сините камъни
преди 8 години
"""""""ЕС НЕ Е пудела на САЩ- каквато руска пропаганда се разпространяваше от руските платени *** в нашите форуми и за това САЩ НЯМА ДУМАТА по този въпрос."""""""""""Маллле, мале, казвам Ви аз, че е вредно днешното образование, ама!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 8 rate down comment 13
STRAHO
преди 8 години
Окупационните войски на САЩ както в Германия така и в Япония си стоят и бдят за интересите на САЩ ! Обзалагам се че германците ще прежалят евентуалните си загуби ако САЩ се намесят! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 8 rate down comment 8
STRAHO
преди 8 години
Принципно си прав за съдържаниетоно събития от такъв мащаб се отбелязват! Примера с изтеглянето на Съветските войски от ГДР! Всички по света го чуха и гледаха. Между другото за тази стъпка руснаците бяха критикувани и от САЩ и от Франция и от Великобритания. Германците имаха доста преговори с тях по въпроса тъй като без тяхно съгласие това нямаше да се случи. Германия все още не е независима държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 6 rate down comment 4
юрист
преди 8 години
Човеко, ПРЕДИ това дай официалното съдържание на цитирания договор! КАК ДА ТИ КАЖА датата на прекратяването му, след като нито ти, нито аз сме чели съдържанието на договора?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 10 rate down comment 8
юрист
преди 8 години
34- Не сте наясно с въпроса. както и да е- имате си мнение и имате право да го имате. ЕС НЕ Е булонката на САЩ, но гърция Е БУЛОНКАТА на *** - целта е да се разбие отвътре еврозоната и ЕС, защото ОТКАЗАХА еуския газ и наложиха санкции на русия, от които русия кански реве:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 4 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Човеко, попитах те за ДАТА на официално прекратяване на окупацията на САЩ над Германия! Нали си юрист !? Въпроса ми неясен ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 2
юрист
преди 8 години
Няма да коментирам Украйна - предпочитам да коментирам гакта, че троловете на окупатора и агресора й са прекалено много в българските форуми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 3 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
САЩ и Великобритания напълно контролират рожбата си Европа! Бъди сигурен че съветите на Вашингтон по гръцкия въпрос ще се спазят! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 7 rate down comment 1
юрист
преди 8 години
31 - '...Докато САЩ, Великобритания и Франция преименуват и преструктурират част от германските корпорации, и направо запазват други, СССР одържавява всички немски предприятия в своята окупационна зона. Двете различни програми, провеждани в контролираните респективно от западните сили и от СССР части на Германия още от началните етапи на окупацията, посочват насоката на бъдещото и развитие а именно разделянето на германската нация и държава....http://***.kaminata.net/germanskiyat-vapros-1945-1949-t20809.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Показателно е и това с оглед на събитията в Украйна днес! "Демилитаризацията също се провежда по два различни начина в зависимост от зоната, в която е проведена. Докато в съветската немските военни структури се премахват напълно и безкомпромисно, то в западните зони те се трансформират и изменят. Така например една част от тях е превърната в работни батальони, спомагателни части и т.н. Същото може да се каже за денацификацията. В съветката окупационна зона е налице пълното унищожаване на националсоциализма, на неговите организации, структури и институции, били те в сферата на обществения или дори в личния живот. Нацистки военнопрестъпници и ключови партийни членове са подложени на съдебно преследване. В западните зони се допуска правото на реабилитация, т.е ако за дадено лице се намерят свидетелства, които да удостоверяват неучастието му във военни престъпления или в националсоциалистическото управление. Така се допуска избягването на заслужено наказание за престъпленията им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още