IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Проблемите на Гърция не могат да се решат само с мерки за бюджетни икономии

Съединените щати вярват, че е необходима комбинация от мерки за преодоляване на кризата

22:36 | 07.07.15 г. 9
САЩ: Проблемите на Гърция не могат да се решат само с мерки за бюджетни икономии

САЩ смятат, че икономическите проблеми на Гърция не могат да бъдат решени единствено с мерки за бюджетни икономии и съкращения на държавните разходи, заяви по време на брифинг прессекретарят на Белия дом Джошуа Ърнест, цитиран от ТАСС.

На въпрос дали администрацията на САЩ смята, че начинът Атина да излезе от кризата е чрез още по-голямо затягане на коланите и допълнително намаляване на разходите от държавния бюджет, Ърнест заяви, че според американските власти “единствено строгите икономии няма да доведат до решение”.

Същевременно американското правителство е убедено, че частичното намаляване на външния дълг няма да върне Гърция към икономическия растеж.

Във Вашингтон вярват, че Атина, Европейският съюз и Международният валутен фонд трябва да определят най-добрата комбинация от мерки за преодоляване на финансовата криза в Гърция.

Ърнест потвърди, че президентът на САЩ Барак Обама е провел телефонни разговори днес с германския канцлер Ангела Меркел и с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

На извънредно заседание на Еврогрупата на 27 юни тази година международните кредитори обявиха, че крайният срок на програмата за финансова помощ за Гърция изтича на 30 юни и няма да бъде подновена без съгласие по програмата за реформи в страната. Атина не получи отсрочка за плащането на дължимите 1,6 млрд. евро на Международния валутен фонд.

На 5 юли в Гърция се проведе референдум, на който гражданите решиха да отхвърлят проекта за споразумение, предоставен от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд по време на срещата на Еврогрупата на 25 юни. Резултатите показаха, че 61,31% са гласували против споразумението с кредиторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
Един Българин
преди 8 години
Щом гърлежите са важни за САЩ, нека последните да извадят парите и да платят! Защо трябва ние да плащаме за да ни се смеят после какви бастуни сме и колко бедно живеем?! @Месо, американците от десетилетия харчат повече отколкото произвеждат, но на тях все още им дават. Лошото за тях е като разберат, че са им давали предимно китайците и че накрая ще ги купят. А ако решат да платят с обезценяване на долара ще има "отмъщението на китайския самурай". За съжаление, ние ("съюзниците") ще сме най-прецакани от цялата работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
Teo88
преди 8 години
Мача е свирен! Миналата седмица тука някъде из Инвестора се появи една статия на един горд гръкоамериканец - бивш шеф не американските обединени най-висши щабове. Статията бе превод от Външни афери и там големия бивш баш началник обясняваше защо Гърция е важна за УСА-то и не може така през просото да ги гази Фрау. Та сори за дойчовците - ама .... ша вадят едни пари и ще плащат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 1
ДХДО
преди 8 години
Аз до клокото се ориентирам, гърчулята същоо искат да направят баланс на прходите и разходите си, просто имат леко разминаване с Европа, кои разходи да ограичат. Комшиите предлагат това да са плащанията за главници и лихви :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 8 години
Тук не става въпрос само за спасяване , а за придържане към факта че не може да харчиш повече отколкото изкарваш . САЩ явно имат проблем с възприемане на реалността .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
eboyanov
преди 8 години
точно пък американските власти да дават акъл по икономика... не мерси!видяхме им тяхната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
"Ърнест потвърди, че президентът на САЩ Барак Обама е провел телефонни разговори днес с германския канцлер Ангела Меркел и с гръцкия премиер Алексис Ципрас."==Да видим сега каква пропаганда ...от кого и за какво, какви *** руски или *** и кой какви ДУМИ нямал! :))))Ееех юристе! Нещата са такива каквито са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
"23 юрист до: Ango Следвай 0преди 1 ден21- САЩ не е държава - член на ЕС; ЕС НЕ Е пудела на САЩ- каквато руска пропаганда се разпространяваше от руските платени *** в нашите форуми и за това САЩ НЯМА ДУМАТА по този въпрос."=====И такааа, както ти писах юристе САЩ имат последната дума! Идеше реч за независимия ЕС и по специално Германия! Тогава ти писах, че няма такова нещо и че Германците ще прежалят доста само при мърдането на кутрето на американския елит! Ти твърдеше че САЩ нямали думата! Да видииим ...:)))Сега ....внимателно следи новините след всяка тяхна реакция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 7
STRAHO
преди 8 години
И такааа, както ти писах юристе САЩ имат последната дума! Идеше реч за независимия ЕС и по специално Германия! Тогава ти писах, че няма такова нещо и че Германците ще прежалят доста само при мърдането на кутрето на американския елит! Ти твърдеше че САЩ нямали думата! Да видииим ...:)))Сега ....внимателно следи новините след всяка тяхна реакция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 6
ing5rov
преди 8 години
Същевременно американското правителство е убедено, че частичното намаляване на външния дълг няма да върне Гърция към икономическия растеж.Хахаха...поне 50 % .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още