IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червено начало на седмицата за пазарите в САЩ*

Wall Street e под натиска на пропадането на борсите в Китай и очакванията за срещата на Фед

16:50 | 27.07.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Фондовите пазари в САЩ започват сесията на червено, засегнати от резките разпродажби в Китай и очакванията за предстоящата през тази седмица среща на Федералния резерв на САЩ.

По време на днешната сесия фокусът е върху отчетите на Norfolk Southern, Ryanair, Luxottica и Baidu. Междувременно данните от САЩ за продажбите на дълготрайни стоки през юни отчетоха ръст от 3,4%, надминавайки леко очакванията.

Междувременно отстъплението с над 8% на китайския бенчмарк Shanghai Composite може да задълбочи страховете за забавяне на китайската икономика.

Спадът в китайските акции, засегнати от слабите данни за ПЧИ в страната от края на миналата седмица и разпродажбите при стоките, зададоха тона на търговията на световните борси. Азиатските индекси приключиха деня на отрицателна територия, каквото е текущото състояние и на тези в Европа.

"Това може да бъде много интересна седмица за пазарите, доминирана от заседанието на Федералния резерв във вторник и сряда, което би могло да определи търговията в следващите няколко месеца", каза пред CNBC Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в OANDA.

"Корпоративните печалби също ще останат голям фокус тази седмица, особено тъй като те биха могли да бъдат последните резултати, които получаваме, преди решението на Фед за лихвените проценти", добави той.

Експертите не очакват Федералният резерв да прави каквито и да е промени в паричната политика след края на двудневното заседание в сряда, въпреки че пазарите очакват увеличение на ставките през септември.

Интерес предизвиква и ситуацията на стоковите пазари. Измерителят CRB Сommodities Index на Thomson Reuters удари в понеделник най-ниското си ниво от шест години насам, докато цените на петрола в САЩ остават под 50 долара за барел, а златото е на 5,5-годишно дъно.

* Актуално към 16:50 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
lyusien
преди 8 години
Гответе се за интересна седмица за акциите и долара Големите играчи се подготвят за отчета за Б В П на САЩ за второто тримесечие и отчета за пазара на труда и масово разпродават акции Ще почнат също така масово да купуват в четвъртък и петък другата седмица - акции и долари Малките играчи разбира се ще загубят Такъв е живота
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още