IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 368 лева ще е месечната заплата на управителя на БНБ

Започва процесът по прегледа на качеството на активите в търговските банки, посочват от централната банка

19:35 | 30.07.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
15 368 лева ще е месечната заплата на управителя на БНБ

15 368 лева е месечното възнаграждение на управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев в съответствие с приетото решение на членовете на нейния Управителен съвет. По 13 173 лева са месечните заплати на подуправителите, а тези на другите членове на УС са по 4391 лева, съобщават от централната банка.

Сумите са обвързани със средното месечно възнаграждение на ръководителите на банките в страната. Управителят на БНБ взима 70% от средната сума, докато подуправителите и другите членове на Управителния съвет взимат съответно 60% и 20%.

От БНБ посочват още, че се отменят възнагражденията за участие в заседанията на УС за управителя и подуправителите. Същевременно се въвежда лимит за общото възнаграждение на управителя и подуправителите, включително допълнително материално стимулиране, до размера на средното общо възнаграждение на ръководителите на банки в България.

Започва процесът по прегледа на качеството на активите в търговските банки, допълват от БНБ.

“Като първа стъпка в този процес УС на БНБ на основание на чл.16, ал.8 от Закона за обществените поръчки одобри откриване на тръжна процедура за избор на
независим външен консултант по организирането и провеждането на прегледа”, гласи съобщението.

БНБ прие и становище по независимата оценка за състоянието на банковия надзор на БНБ, изготвена от Международния валутен фонд и Световната банка. Централната банка на България предлага окончателната версия на доклада да бъде финализирана до края на август тази година.

Този доклад ще стои в основата на плана за реформирането и укрепването на банковия надзор на БНБ, който ще бъде публично обявен до края на септември 2015 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 2
marto76
преди 8 години
15 000 лв.? Нали онзи *** и агент на ДС - Велизар Недоразумението Енчев твърдеше от трибуната на Народното събрание, че заплатата му била 45 000 лв.? Кога ще има законова глоба за лъжите на депутати, които те изричат всекидневно от Парламентарната трибуна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 8 години
евалата и с кражбите и измамите и дааверите отиваме на милион на месец..инак държавата бедна бил акриза тва ти онова ти за народа и 300 са много а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още