IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарасна броят на американците, искащи помощи при безработица

Трудовият пазар в страната остава стабилен

21:18 | 30.07.15 г. 2
Нарасна броят на американците, искащи помощи при безработица

Броят на американците, които са подали молби за помощи при безработица, е нараснал миналата седмица. Въпреки това изходните данни са много ниски и цифрите сочат, че трудовият пазар остава стабилен, предава AP, цитирана от БТА.

Седмичните заявления за обезщетения при безработица са се увеличили с 12 хил. до 267 хил., с отчитане на сезонните фактори, посочват от Министерството на труда на САЩ. По-стабилният измерител -  средният четириседмичен брой, е нараснал с 3750 до 274 750. 

Данните отразяват темпа на съкращаването на работни места в страната, а намаляването им означава, че компаниите съкращават по-малко хора. Преди две седмици показателят достигна близо 42-годишен минимум, което показва, че американците се радват на почти безпрецедентна сигурност на работните места.

Данните сочат, че броят на получаващите обезщетения при безработица се е повишил с 46 хил. до 2,26 млн. Показателят се е понижил с 11,2% през 2014 г. Това се случи след като работодателите засилиха наемането на служители, макар че част от спада се дължи на хората, които вече нямат право на подобни обезщетения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
Нарасна броят на американците, искащи помощи при безработицаТрудовият пазар в страната остава стабилен-------------------------------------------------------------------------------------------Или превода има грешка или всички са безработни, ама кво от тва нали си имат печатница ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Такива вредни статии са риск за работното място...много внимателно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още