IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните проверяват печатните издания

НАП подготвя анализ и на електронните издания, като може да има ревизии и на дружествата, които управляват онлайн издания

12:24 | 03.08.15 г. 4
Данъчните проверяват печатните издания

Ревизии за спазването на данъчното и осигурителното законодателство са възложени от НАП на всички издатели на централни печатни издания, съобщават от приходната агенция.

Контролните производства обхващат периода на последните 5 години, като инспекторите ще проследят спазването на всички данъчни и осигурителните закони.

Доклад за данъчните рискове, изготвен през юни тази година сочи, че съществува риск от избягване на облагане в сектора на издателите на печатни издания и това е главната причина за започналите контролни производства.

В допълнение, на значителна част от издателите не са възлагани ревизии от години и имат просрочени задължения към държавата, посочват от НАП.

В момента в приходната агенция се подготвя подобен анализ и по отношение на електронните издания, като не е изключено ревизии да бъдат възложени и на дружествата, които управляват онлайн издания, съобщават още от приходната агенция.
  
Течащите контролни производства нямат връзка с редакционната политика на изданията, а са част от рутинната практика на НАП за оценка на риска от избягване на облагане и контрол по спазването на законодателството, се изтъква в съобщението.

От началото на годината до момента от приходната агенция са възложили над 30 000 проверки и ревизии.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
Zdravko
преди 8 години
За съжаление си много прав ! Вече се чудят по какъв начин на натискат медиите които не са им удобни ! А ония главок Боко ще ми говори за свобода на словото, не вземе да види как сме пропаднали във всякакви класации !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Просто НАП е в ръцете на No 10. БОСТАН минава в атака. Юруш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
fras
преди 8 години
Да,бе!За да прикрият тормоза над в-к Сега, уж ще проверяват и другите!Ха-ха-ха!Ще "напъплят" и Икономедия (В-к Капитал и Дневник.бг).А ДПС-арсите парцали ще подминат.Впрочем и БГ ОН ЕЪР е потенциална мишена заради Веселин Дремджиев. За което ви поздравявам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още