IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предприемачът Николай Банев дължи на Созопол над 426 хил. лв. данъци

Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за един от имотите на Банев

18:25 | 25.08.15 г. 2
Предприемачът Николай Банев дължи на Созопол над 426 хил. лв. данъци

Предприемачът Николай Банев дължи на Община Созопол данъци в размер на над 426 хил. лева, съобщиха от общината, цитирани от БТА. Дължимите суми са за периода 2010 - 2014 г.

От общинския пресцентър посочват, че след многобройни уведомителни писма общината предприема принудително събиране на дължимите суми. Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за един от имотите на Банев.

Дължимите данъци върху недвижими имоти са в размер на над 81 хил. лева, такса битови отпадъци – близо 343 хил. лева, а туристическият данък е в размер на 2 719 лева.

От общината уточниха, че са извършени неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в къмпинг "Каваци", чийто собственик е Николай Банев. Общинските служители са направили предписания, крайният срок за чието отстраняване изтича на 30 август.

Бившата дискотека "Каваци" и бившият ресторант "Каваци", чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени.

От общинския пресцентър съобщават още, че на територията на къмпинг "Каваци" се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от "Балкантурист" през 1988 г. Съоръжението няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол е установено, че то не работи и няма експлоатационен персонал.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Да му запорират и вземат имението и колата с които се фукаше по телевизията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 0
alexx
преди 8 години
Предприемач трябва да се слага в кавички за такива като Банев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още