IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадваща нова вълна на разпродажби помете Wall Street

Инвеститорите сякаш преосмислиха действията на китайската централна банка и новините от петролните пазари

23:10 | 25.08.15 г. 11
Изненадваща нова вълна на разпродажби помете Wall Street

Основните индекси на Wall Street потъват за пореден ден въпреки силното начало на деня. В първите часове изглеждаше, че пазарите ще заличат част от загубите от изминалите дни, след като Китай намали лихвите и така облекчи паричната си политика, пише CNBC.

В последвалите часове обаче инвеститорите сякаш преосмислиха ситуацията и червената вълна се завърна на Wall Street след масовите разпродажби на акции, посочва Market Watch. За появата на позитивизъм не спомогна и спирането на свободното падане на цената на петрола.

Анализатори пък посочиха, че търговията реагира прекалено чувствително на случващото се на азиатските пазари.

В днешната сесия Dow Jones загуби над 200 пункта от стойността си и затвори на ниво от 15 666,64 пункта, което представлява намаление от 1,29 на сто.  В началото на сесията индексът напредваше с над 440 пункта и беше напът да изтрие голяма част от регистрираните вчера загуби. 

За S&P 500 намалението днес е от 1,35 на сто до ниво от 1 867,64 пункта. В първите часове индексът отчиташе ръст на стойността си от почти 3,5 на сто. 

Nasdaq също финишира на червена територия – стойността му достигна до 4 506,49 пункта или намаление от 0,44 на сто.

Подкрепа на технологичния индекс оказа представянето на Alibaba. Акциите на компанията паднаха под нивото от IPO-то си, повлечени от "китайската криза". Днес обаче цената им расте с малко над 4% до 68,57 долара за брой. 

Цената на лекия суров петрол се повиши с 2,8% или малко над 1 долар до ниво от 39,31 долара за барел. Европейският Brent поскъпна с 1% и търговията се извършваше на ниво от 43 долара за барел. 

Златото се търгува за 1 137,90 долара за трой унция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 8 години
Сега. как да ви го обясня? Ще бъда откровен-смешни сте! Продавайте рубли, купувайте долари. Мислете за себе си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Купуват тези, които наистина знаят какво става и винаги предпочитат да останат в сянка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Добре де, разпродажбите са ясни, ама кой купува когато всички продават?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 11
крас
преди 8 години
Къде са рейтинговите агенции?Защо не зашлевят шамар на този хулиган КИТАЙ!НЕЩО НЕ ИМ СТИСКА!А КАК СТОИ ВЪПРОСА С ОПАКОВАНИТЕ ОТ ТЯХ В ПАКЕТИ С РЕЙТИНГ "ААА" ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ ОТ ШИСТОВИЯ БАЛОН?!?ТАМ НЕ МИРИШЕ, ТАМ ПРОСТО ВОНИ НА ЛЕШ!СКОРО ЩЕ ИМА ГРЪМНАЛИ ИНВЕСТИЦИОННИ БАНКИ!Много скоро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 9
michaelis12
преди 8 години
Що стана с американските индекси, икономики нешо уж беа страшшна сила ама май им омекнаа капачките, къде ше одат ..... :)) И QE и MuE пак нема ги опрай ...... ше има на доле на доле (а дедо ви е long да се *** в педиста :))) ко да се прай таков е животот.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 9
крас
преди 8 години
Спомням си как бях оплюван от някои съфорумци за направените в КРАЯ НА МИНАЛАТА година предположения за предстоящия ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВ КОЛАПС.Истина е, че посоченият от мен месец не бе АПРИЛ , а АВГУСТ.Това даде основание на някои да се държат уязвително подигравателно. ТОВА РАЗБИРА СЕ НЕ Е ВАЖНО!ВАЖНО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ, КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА ЦУНАМИ?!Голяма е вероятността от превръщането на долара в една РЕГИОНАЛНА валута и замяната му в далечни изток от ЮАНА.КИТАЙ и ИНДИЯ са огромен многомилиарден пазар, който е несъпоставим с размерите на АМЕРИКАНСКИЯ и ЕВРОПЕЙСКИЯ пазари.ЗАЩО КИТАЙ И ИНДИЯ ДА РАБОТЯТ С ЕДНА ЧУЖДА НАЛОЖЕНА ИМ ВАЛУТА, А НЕ С ТЕХНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ВАЛУТИ?!В момента ФЕД държат в ръце собствените си глави неосъзнавайки, че те вече са ОТРЯЗАНИ.ИЗХОДА ЗА ТЯХ Е ЕДИН - война или жълти революции които за тези ширини трудно вървят. ШОК И УЖАС Е СЛУЧВАЩОТО СЕ НЕ САМО В САЩ , НО И В ЕВРОПА. СВЕТА ВЧЕРА НЕ Е СВЕТА ДНЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 8
Grosss
преди 8 години
Евреите гепиха парите,нищо уникално няма в случая.Голдман каза ,чеза глобална рецесия е още рано, значи подстригаха балъците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
ivan.kostov.39
преди 8 години
Сега наближава Димитровден. Време е да се излиза от пазара! По Гергьовден с пресни сили, ще тръгне нагоре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още