IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ се сви до тримесечно дъно през август

Нестабилността на фондовите пазари притесни американците относно бъдещето на икономиката на страната

22:16 | 28.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Потребителското доверие в САЩ се сви до тримесечно дъно през август

Потребителителското доверие в САЩ достигна най-ниското си ниво за последните три месеца, сочат данните за август, цитирани от агенция Bloomberg.

Една от причините за това е нестабилността на финансовите пазари от последните дни. Тя е повлияяла на очакванията на американците за развитието на икономиката на страната през следващата година.

Стойността на индекса на потребителското доверие, изготвен от Университета в Мичиган, достигна ниво от 91,9 пункта след 93,1 пункта през юли. Анализаторите очакваха намаление на индекса , но минимално – до около 93 пункта.

Стабилизирането на трудовия пазар, както и евтините горива може да задържи потребителското доверие от допълнителни спадове, което пък от своя страна може да доведе до подкрепа на потреблението, посочва още Bloomberg.

От Мичиганския университет допълват, че през август към анкетираната група са добавени допълнително хора с цел по-добра оценка на случващото се на фондовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 15
georgi_shum
преди 8 години
Даннете за потребителското доверие са за Август, който е в третото тримесечие :) И посоченото дъно е тримесечно :) И е нормално при такава борсова волатилност да има подобни спадове :) Мислете малко с тези полирани мозъци преди да пишете глупости и да се излагате :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 5
0pk
преди 8 години
Е как "БВП на САЩ за второто тримесечие бе ревизиран рязко нагоре до 3,7%", пък потребителското доверие достигна дъното? Въз основа на какво е фръкнало БВП-то?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
Нещо май не се връзва...стабилен трудов пазар , независима валута...печата се с тонове...евтини горива ...най гот демокрация ...бе въобще ...най най...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още