IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите ще получат 50 млн. евро за земеделска техника

Министър Танева заяви, че приемът ще бъде отворен само от 7 до 12 септември

11:45 | 29.08.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

50 милиона евро ще бъдат отпуснати на земеделските производители за закупуване на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде Радио „Фокус”- Бургас.

„От снощи отворихме Мярката 21 по старата Програма за развитие на селските райони с бюджет от 50 милиона евро. Само за земеделска техника”, каза министър Танева. Тя обяви, че приемът ще бъде отворен само от 7 до 12 септември, защото разплащането трябва да се случи до края на година.

„До началото на ноември е срокът за приключване на проектите, които да бъдат одобрени. Максималният размер на проектното предложение е 500 000 евро", допълни тя.

Министър Танева добави, че "приключва старата Програма за развитие на селските райони. В предвид канселирането на част от договорите по Мярка 21 се освободи бюджет. Ние осъзнаваме изключителната натовареност, която ще предизвика този прием в Държавен фонд „Земеделие”, но той има административния капацитет да се справи”.

„Огромен е интересът към инвестиции, към земеделски стопанства по новата Програма за развитие на селските райони. Там средствата за земеделска техника изобщо не стигнаха, така че със средствата от този освободен бюджет от 50 милиона евро всички имат достатъчно време да си подготвят проектите и да кандидатстват”, допълни министър Танева.

Тя добави, че всички условия по одобрение и кандидатстване ще се извършват по тази наредба от 2008 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 8 години
Защо толкова кратък срок Някои от дребните фермери дори няма да научат за тези пари Един месец е напълно достатъчен за одобрение на проектите -от 1 до 30 октомври
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още