IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел очаква реформите в Гърция да не спират

Първият преглед на изпълнението на програмата ще бъде в края на октомври или началото на ноември

17:30 | 31.08.15 г. 1
Ангела Меркел очаква реформите в Гърция да не спират

Ангела Меркел очаква Гърция, макар и с преходно правителство, да не спира записаните в третия спасителен пакет мерки. „Имаме нови избори в Гърция и аз работя Гърция да изпълни изцяло своите ангажименти“, коментира тя, цитирана от Ройтерс.

Темата беше дискутирана и в традиционния обеден брифинг в Брюксел. Говорителят на ЕК Маргаритис Шинас обясни, че работата по реформите продължава и това е добър сигнал за изпълнението на третата програма.

„Това, което е важно сега, е да има пълна подкрепа на програмата и навременната реализацията на реформите, съдържащи се в програмата. Това е необходимо за нейния успех“, допълни още той.

Гърция в момента се ръководи от служебен кабинет, оглавяван от председателя на Върховния съд Василики Тану. В петък тя получи писмо от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер с напомняне, че работата по програмата не бива да спира.

Председателят на Еврогрупата Йерун Дайселблум също подсказа за необходимостта от изпълнението на мерките, за да не се губи времето на новото правителство, което ще бъде сформирано след 20 септември.

Първият преглед на изпълнението на третата спасителна за Гърция програма ще бъде направен в края на октомври или началото на ноември. От него зависи дали Атина ще продъжлава да получава пари по тази програма. Южната ни съседка вече получи 13 млрд. евро от първия транш (в размер на общо 26 млрд. евро), за да плати задълженията си, падежиращи през август и септември. 

Развитието на кризата в Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 8 години
НЕВЕРОЯТНО ПРОСТА КИФЛА Е ТАЗИ БИВША КОМСОМОЛСКА СЕКРЕТАРКА. ГРЪЦКИТЕ БАНКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ПО МЕТОДА НА КАПКОВОТО НАПОЯВАНЕ. ВЛОГОВЕ ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ЕВРА СТОЯТ БЛОКИРАНИ В БАНКИТЕ!Нищата в Гърция трайно се движат по АРЖЕНТИНСКИЯ СЦЕНАРИИ, когато през 2001 разгневените аржентински ВЛОЖИТЕЛИ излезнаха на улицата и пометоха и БАНКИ и ПОЛИТИЦИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още