IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турският парламент позволи още една година военни действия срещу ИДИЛ

На извънредно заседание парламентът удължи мандата на армията за трансгранични операции в Сирия и Ирак

22:52 | 03.09.15 г. 7
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Турският парламент прие продължаването с още една година на мандата на правителството, с който се позволява армията да провежда военни операции в Сирия и Ирак, предава Associated Press.

На свиканото извънредно заседание на парламента почти всички партии гласуваха в подкрепа на предложението за удължаване на мандата.

Сегашният мандат, който служи като правно основание за последните турски удари върху цели на терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия и и на кюрдските бунтовници в Ирак, изтича през октомври.

Мандатът позволява на правителството и да разреши на чужди войски да се разположат в Турция.

Турция пое сериозна роля в борбата срещу „Ислямска държава“ наскоро, присъединявайки се към военновъздушни удари и позволявайки използването на военни база от американски изтребители и безпилотни самолети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Е обясни ми разликата? В това, че Косово не стана официално американски щат, а Крим се присъедини към РФ? За политико-икономическата анексия на държавите от източна европа нещо да имаш да кажеш? Или вий предателите умирате да лъжете в името на Фашингтон?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 8 години
Разликата между Косово и Крим е между небето и земята ... прави разлика кво е анексия и кво е да отцепиш територия .... Южна Осетия е нещо като Косово и както виждаш никой не мрънка на ***.... ама вие предателите умирате да лъжете в името на Масква
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
после кво после, ми еврогейците ше ни се наложи да се изнасяме натам, тука като стане някоя Ислямска революция, напускаме кораба и отиваме при терористите от Москва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Рогозин още 2007 им го каза когато отцепваха Косово:"Просто в определенный момент, лет через 15-20, в Берлине турок будет больше, чем немцев. И что? И турки скажут мы хотим, чтобы было не Косово, а Берлиносово . мы хотим свою турецкую страну Берлиносово создать. И все мы что скажем? Ну да, они имеют право? Они проведут референдум об отделении от Германии но ведь так же оно и происходит на самом деле."После Крим се отдели по същия сценарий и ония завиха от болка. Но как ще ги боли след години, когато местните в германия станат много по-малко от придошлите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 0
белот
преди 8 години
Цяла година е доста време за неутрализиране на ИД . Ако разбира се неутрализиращите искат точно това !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Хахаха... Да бе, целото НАТО, барабар с Канада и Австралия геройски воюват срещу ИД, а тя само расте и трупа мускули, ***! Колкото повече удари отчитат, толкова повече и по-силни стават ***!Представям си как ще воюват срещу лудите руснаци... хахаха! Ще има да дъвчат вратовръзки... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 2
ing5roff
преди 8 години
Турция пое сериозна роля в борбата срещу Ислямска държава наскоро, присъединявайки се към военновъздушни удари и позволявайки използването на военни база от американски изтребители и безпилотни самолети. *** ташака ! Дълга и изтощителна ше е тая турско американска война срещу опасния враг ИД !Абе да ви *** мамата...ше се циментирате там да смажете кюрдите и да довършите Сирия , да обезлюдите региона ! Пък сетне , бежанците кат се устроят у Германия , мое да се спретне некой вариант Косово 2 след има няма 20 годин .Проклета да е америка !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още