IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch е доставила на Volkswagen софтуера за подправяне на тестовете

Софтуерът бил "предвиден само за вътрешни тестове на компанията"

09:22 | 27.09.15 г.
Bosch е доставила на Volkswagen софтуера за подправяне на тестовете

Германската компанията за автомобилно оборудване Bosch е доставила през 2007 г. на Volkswagen софтуера, който е в основата на скандала с двигателите, заблуждаващи тестовете за вредни емисии, предупреждавайки, че инсталирането му на автомобили би било незаконно, съобщи Франс прес. 

Компания Bosch е доставила софтуера "предвиден само за вътрешни тестове на компанията", пише в статия в неделния брой на германския в. "Билд", цитирайки документ на Бош от 2007 година. Volkswagen е инсталирал доставения софтуер, за да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда.

Представител на Bosch е отказал коментар за реакцията на Volkswagen на предупреждението, позовавайки се на поверителността на търговските отношения между двете компании.

Германският автомобилостроител производител Volkswagen призна миналата седмица, че 11 милиона дизелови автомобили на компанията са снабдени със софтуер, целящ да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда, припомня АФП. /БТА/
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още