IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танева: Основна цел на МЗХ е ново поземлено законодателство

Няма как да национализираме земеделска земя, заяви министърът на земеделието

14:36 | 02.10.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Танева: Основна цел на МЗХ е ново поземлено законодателство

Поземлените отношения трябва да се уреждат по изцяло ново законодателство, което да даде устойчивост и да елиминира грешките, заложени в сегашното. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, в отговор на депутатски въпрос за арендата в земеделието по време на парламентарния контрол.

Темата за поземлените отношения е сложна, подчерта Танева и уточни, че досега няма акт на парламента или на правителството, който да върне процесите назад и да се избегнат заложени преди слабости в нормативната база.

Трябва да провеждаме политики за устойчиво земеползване и гарантиране интересите на всички страни, посочи министърът.

Няма как да национализираме земеделска земя и по административен ред да провеждаме комасация, заяви Танева и допълни, че имаме принципи за комасация, които трябва да спазваме.

Основна цел на агроминистерството е изготвянето на ново поземлено законодателство – модифициране на всички закони включително и този за арендата чрез кодекс, който урежда правата на собствениците, видовете собственост и начина, по който да се управлява тя. По думите на Танева в него ще бъдат обединени и актуализирани всички законови норми, свързани с поземленото ползване в близо 10 закона, които са до момента.

Според Танева е нормално земеделската аренда да бъде различна, защото те е функция и на други фактори и не може да се каже, че едни арендатори дават по-висока чцена от други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
"Няма как да национализираме земеделска земя, заяви министърът на земеделието", ЗАТОВА ЩЕ НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ПРАВОТО И НА ПОЛЗВАНЕ, ЧРЕЗ ЗАСИЛЕН КОНТРОЛ И РЕСТРИКЦИИ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ПРОМЯНАТА МУ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още