IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще строи 2 станции и тунел от третия лъч на метрото за 76 млн. лв. без ДДС

Отсечката е с дължина 1 611 м, а пътният холдинг ще изгради и цялостното оборудване към тях

16:58 | 02.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трейс ще строи 2 станции и тунел от третия лъч на метрото за 76 млн. лв. без ДДС

Трейс Груп Холд АД ще построи две подземни метростанции, един тунел и цялостното оборудване към тях в рамките на изграждането на третия лъч на метрото в София. Договорът за изпълнение на дейностите е 75,582 млн. лв. без ДДС, съобщава пътният холдинг чрез БФБ-София.

Трейс е водещ партньор в Обединение „МЕТРО СТРОИТЕЛСТВО”, към което спадат Евро Алианс Тунели АД и Инжпроект ООД. Фирмите ще работят по Проект за разширение на метрото в София, трета метролиния - депо „бул. Ботевградско шосе - бул. „Вл. Вазов“ – централна градска част - жк. Овча купел, първи етап – от км 4+950 до км 11+966,34 по Обособена позиция № 3 - Участък от км 6+561,05 (край на МС 8) до км 4+950 с 2 бр. метростанции и тунелен участък.

Стойността на договора за строителство на участъка, подписан на 28 септември, е 75,582 млн. лв. ДДС, а финансирането е от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 по Проект за разширение на метрото в София – I етап и местно съфинансиране. Възложител е Метрополитен ЕАД.

Настоящият договор включва проектиране и строителство на участъка по Обособена позиция № 3. Предвижда се да бъдат изградени две подземни метростанции (МС 6 и МС 8) и тунелен участък след МС 6, който е с дължина 191,45 м. МС 6 ще се изпълни по открит способ, а МС 8 и тунелният участък след МС 6 - по нов австрийски тунелен метод, посочват от Трейс.

Дължината на метроучастъка е 1 611,05 м. Договорът предвижда също изграждане на цялостното оборудване на двете метростанции и тунелния участък.

„Строителството на метрополитени е едно от водещите направления на Трейс Груп Холд АД. Дружеството активно участва в изграждането на метрото в българската столица.  Вече има пуснати в експлоатация седем станции и прилежащия към тях 10-километров метро път“, посочва изпълнителният директор в Мирослав Манолов в съобщението на холдинга до борсата.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 4
Internet
преди 8 години
И ще осигури още *** за интернет пространството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още