IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилва се интересът към къщи в затворени комплекси

Купувачите са същите, които допреди 4-5 години са купували апартаменти в затворени комплекси

10:38 | 05.10.15 г. 2
Засилва се интересът към къщи в затворени комплекси

Увеличава се интересът на купувачите на луксозни имоти към къщите в затворени комплекси в България, показват данните на специализираната в луксозния сегмент компания Unique Estates.

Къщите вече успешно конкурират апартаментите в затворените комплекси заради по-голямата площ и повечето удобства на относително близки ценови нива. Клиентите ги харесват и поради липсата на излишни такси и заплащане за екстри, които практически не се използват – например фитнес, басейни или магазини, коментира Весела Илиева, изпълнителен директор на компанията.

Купувачите на къщи са същите хора, с които допреди 4-5 години са договаряли сделки за апартаменти, отново в затворени комплекси. Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции, за които ипотечните кредити с ниски лихви са не просто изгоден, но и предпочитан вариант за покупка на желания дом.

Купувачите на къщи обикновено продават апартамента си в затворен комплекс и с доплащане в рамките на около 20-30%, се сдобиват с къща.

Зачестяват и случаите на покупка на къщи в затворени комплекси с цел инвестиция. Наемателите на този тип имоти са главно чужденци, включително и дипломатически представителства. Наемните нива са между 2 хил. и 3 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Koger
преди 3 години
Строителството на нискоенергийни, енергийно ефективни или пасивни къщи обикновено се изпълнява като сглобяеми конструкции. Сглобяемите нискоенергийни къщи са плод на високотехнологичен дизайн и строителство с повишено внимание към детайла. За повече информация относно строителство на нискоенергийна сглобяема или енергийно ефективна къща: https://koger.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 5
studioaa
преди 8 години
Аврамчо, не се ли наигра??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 8
skeptika
преди 8 години
Цитат : Купувачите са същите, които допреди 4-5 години са купували апартаменти в затворени комплекси*********нормално , тези Купувачи са Купили Евтино преди 4-5 год сега са Продали на "Тарикатите с бели чорапи - чакащи 200 Евро/кв"и си купуват Къщи..те нямат проблем , защото имат Пари..Лошото е за тези-които Нямат Пари..те продължават с "Изчакването" на 200 Евро/кв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още