IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел и Оланд призоваха за обединение на ЕС пред лицето на кризите

Двамата лидери изпратиха едно от редките си общи изявления пред Европейския парламент

21:36 | 07.10.15 г. 7
<p>
	Снимка: <em>ЕК</em></p>

Снимка: ЕК

ЕС трябва да се обедини пред лицето на кризите, разтърсили общността в последните месеци. За това призоваха в едно от редките си общи изявления канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд пред Европейския парламент, пише Ройтерс.

Изправянето на двамата лидери пред европейските депутати напомни за съвместното изявление на Хелмут Кол и Франсоа Митеран дни след падането на Берлинската стена през 1989 година.

Днес Меркел и Оланд коментираха нуждата от по-голямо сътрудничество и подготовката за хилядите бежанци, които пристигат в Европа, мерки срещу бавния икономически ръст, за разтърсената единна валута, както и за реакция на действията на Русия срещу „Ислямска държава” в Сирия.

„Това е тест с исторически размери”, коментира Ангела Меркел по време на пленарната сесия на ЕП в Страсбург.

В своето изказване германският канцлер е посочила още и нуждата от обща политика срещу бежанците, защитата на границите на общността и връщането на мигрантите, които не могат да докажат своя статут на бежанци.

Френският президент Франсоа Оланд от своя страна посочва, че ЕС трябва да остане алианс на независими държави, обединени от общи политики.

Така той отговори и на атаките на лидера на Националния фронт Марин Льо Пен, която нарече Оланд „вицеканцлер на Меркел, администратор на провинция Франция”.

По отношение на проблемите на еврозоната Оланд коментира, че след като валутният съюз е помогнал на Гърция със спасителна програма, сега е време да се прегледа и устойчивото управление на дълга на южната ни съседка, намеквайки за преразглеждане на условията по него. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
senzor
преди 8 години
Другари, дайте да дадем от вашата кръв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Kosto
преди 8 години
Двамата клоуни освен да казват yes sir друго не могат. Чистката в Европа, когато започне, трябва да започне с тях. Както Румъния с Чаушеску...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
fri
преди 8 години
Какво според вас са искали да кажат Меркел и Оланд за" разтърсената единна валута"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
Според вас морално ли е политици, за които са гласували 10% от целия електорат в Германия и 7-8% от този във Франция да говорят от името на половин милиард души?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
ing5roff
преди 8 години
Шаблонните глупости дето вече са писнали на всички !"Днес Меркел и Оланд коментираха нуждата от по-голямо сътрудничество и подготовката за хилядите бежанци, които пристигат в Европа, мерки срещу бавния икономически ръст, за разтърсената единна валута, както и за реакция на действията на Русия срещу Ислямска държава в Сирия."Нито бежанския проблем ще решат / щот не могат а и не искат/ , нито ръста ше дигнат / щот не могат / , нито на Русия ше повлияят / също не могат /.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още