IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Литекс Моторс ще произвежда още един бранд

Марката луксозни SUV автомобили HAVAL дебютира в България

14:50 | 09.10.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Щандът на HAVAL по време на автосалон Шанхай 2015. Снимка: Ройтерс</p>

Щандът на HAVAL по време на автосалон Шанхай 2015. Снимка: Ройтерс

Българският автомобилен производител Литекс Моторс въвежда на пазара още един бранд - HAVAL. Премиерата на луксозните SUV автомобили ще се състои на Автомобилен Салон София 2015, който ще се проведе между 17 и 25 октомври.

Марката HAVAL е собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, сочи официалната информация от Литекс Моторс.

Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, премиум клас SUV-та – общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии, се казва още в съобщението.

Всъдеходите ще могат да бъдат снабдени с редица интелигентни системи и асистенти, сред които технология за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора у водача, системи за автоматично паркиране и много други. Дизайнът на автомобилите е дело на белгиеца Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.

Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. Подробности за гамата, която ще се произвежда в Българияq ще бъдат изнесени през идните месеци. Тогава трябва да бъдат разкрити и пълните технически характеристики, както и цените.

Гамата от модели на HAVAL вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
polisat
преди 8 години
Въпросът е ,че нещо се създава. Нови работни места,инвестиции и т.н. не е като спекулативната търговия или паразитните монополни облаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Какво значи произвежда?Те само ги сглобяват, а в някои отделни случаи и боядисват няколко неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 14
misanthrope
преди 8 години
Луксозния SUV Haval! Малейиииии Lexus, BMW, Audi и Cadilac направо съ разтреперват шъ знайш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още